dinsdag 16 april 2024

Rood-Wit neemt revanche op Tricolores

Best – In de heenwedstrijd op Sportpark De Korze leed Rood Wit op eigen veld een gevoelige 1-2 nederlaag tegen Wilhelmina Boys dat destijds ook in de staart van de ranglijst bivakkeerde. Vandaag was het tijd voor revanche en die kwam er. Ondanks dat op het veld het verschil op de ranglijst vaak niet te zien was, scoorden in de tweede helft de roodwitten twee keer en in blessuretijd Wilhelmina Boys eenmaal (penalty). Eindstand 1-2 in het voordeel van de Veldhovenaren.

In het eerste kwartier speelde het duel zich met name af tussen de twee 16-metergebieden. Nog geen minuut later deelden de bezoekers een speldenprik uit: Stef Fasen schoot op de paal. In de 22e minuut speelde zich een hachelijke situatie af voor de neus van reservekeeper Jeffrey Kleine-Deters, maar Jordy Maes voorkwam de 1-0. Na een half uur op de klok was het wederom de thuisploeg die op voorsprong had kunnen en moeten komen maar de Boys-speler Mark de Wit kopte de bal op slechts twee meter afstand recht voor het doel in de handen van de Rood Wit keeper. Kort hierna was het weer de ruim 40-jarige sluitpost Kleine-Deters, die de aan de teen geblesseerde Marc Smulders verving, die bij een één op één-situatie subliem de inzet redde van Boys-spits Maron Heersmink. Beide teams gingen na 45 minuten zonder gescoord te hebben terug naar de kleedkamer.

Na een uur kreeg Jan van Hout – op aangeven van Stef Fasen – een mooie kans op de 0-1. Zijn schot werd geblokt door de Boys-keeper Tom Molenberg. Kort hierna was het dan wel raak voor de Veldhovenaren! Vanaf de linkervleugel verzond Gideon Pieschel een lage harde voorzet waar Roodwitter Stef Schellekens de niet te missen kans binnentikte, 0-1. Ook Wilhelmina Boys kreeg in de tweede helft de nodige scoringskansen voor de gelijkmaker maar sprong daar bijzonder slordig mee om.
In de slotminuut trapte keeper Kleine-Deters ver en gericht uit op aanvaller Gideon Pieschel. Nadat de Boys-verdedigers de bal verkeerd taxeerden ging diezelfde Gideon Pieschel alleen op de doelman af. Met een bekeken boogbal liet hij de Boys-doelman kansloos. 0-2. In blessuretijd bracht Wilhelmina Boys-aanvoerde Bart Meeske de eindstand van 1-2 op het scorebord door een penalty onhoudbaar achter de uitblinkende keeper Jeffrey Kleine-Deters te schieten.

65. Schellekens 0-1, 90. Pieschel 0-2, 90+2. Meeske 1-2 (str)

Rood Wit: Kleine-Deters, Damman, Maes, v. Beek, v. Etten; Günüç, Veenstra (32. Bettgens), Schellekens; Fasen (82. Maas), v. Hout (76. Meulenbroek), Pieschel