woensdag 24 april 2024
Kluijtmans op weg naar het EFC-doel - Foto: Margo Subnel

Rood Wit op valreep langs EFC

Veldhoven – Om nacompetitie te ontlopen moest middenmoter EFC uit Eersel worden verslagen. De roodwitte spelers hebben het geduld bij de supporters danig op de proef gesteld. Pas in de laatste officiële minuut van de wedstrijd werd het verschil gemaakt. Gideon Pieschel was het goudhaantje door de bal over de uitgekomen EFC-keeper te lepelen. Eindstand 1-0. Met dit resultaat is Rood-Wit nagenoeg zeker om ook volgend seizoen in de koker te zitten van de tweede klasse.

Het werd allesbehalve een opwindende wedstrijd. In de eerste 45 minuten waren slechts drie wapenfeiten te vermelden. Aan de kant van Rood-Wit was het aanvaller Gideon Pieschel die zowel vanaf links als vanaf rechts rakelings naast de paal schoot. En na een klein half uur was er een mogelijkheid voor EFC, nadat Jesse van Gerwen vanuit de tweede lijn de bal op het hoofd legde van de vrijgelopen Mike Thijssen in het hart de van roodwitte verdediging. Zijn kopbal belandde recht in de handen van Rood-Wit-goalie Mark Smulders. Ruststand 0-0.

In de derde minuut van de tweede helft kreeg EFC-er Max van Limpt in de punt van de aanval de bal aangespeeld. Optisch gezien een kansrijke positie om te scoren, maar keeper Mark Smulders zag het gevaar tijdig en greep met succes in. Het duurde vervolgens tot minuut 75 om een kans te noteren voor de thuisploeg. EFC-keeper Koen Wouters kon met een uiterste krachtsinspanning een vliegend schot van Gideon Pieschel tot corner verwerken.

In de laatste twee minuten van de wedstrijd was het invaller Stef Fasen die tot tweemaal toe de aandacht trok. In minuut 89 kon de EFC-keeper een gerichte kopbal van Stef Fasen maar ternauwernood tegenhouden door de bal via de deklat uit de doelmond te tikken. Een minuut later was het dan toch raak. Stef Fasen stuurde Gideon Pieschel met een dieptepass door het hart van de EFC-verdediging. Pieschel kwam voor de man en zag de EFC-keeper uit het doel komen om vervolgens de bal over de keeper te tikken: de verlossende 1-0 lag eindelijk in het net!

90. Pieschel 1-0

Rood Wit: Smulders; Verhoeven, Bettgens, v. Beek, Damman; Brugman, Veenstra (72. Schellekens), v. Doorn (Maes); Lima Dos Santos (65. Fasen), Kluijtmans, Pieschel