vrijdag 29 maart 2024

Rood Wit opent seizoen in mineur

Veldhoven-Dorp – Na vier maanden zomerstop en bekerwedstrijden werd met verlangen uitgekeken naar het eerste competitieduel thuis tegen promovendus Sparta ’25. Ten opzichte van het laatste duel van vorig seizoen was het basisteam op een zestal plaatsen gewijzigd. Voor de spelers, de nieuwe technische staf als ook het thuispubliek werd het echter een anti-climax. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Teun Martens stond op het scorebord 1-5.

In de rijke voetbalhistorie van de Korze-bewoners moet heel ver terug in de tijd worden gegaan om zo’n afstraffing in het eerste competitieduel tegen te komen. Nagenoeg alle doelpunten van Sparta ’25 waren onnodig en te voorkomen, maar vooral de verdediging en het keeperswerk bij enkele doelpunten was onder de maat. Toch had de nederlaag nog groter kunnen zijn als Mark Smulders niet enkele knappe reddingen had verricht.

Had de thuisploeg dan geen enkele kans tegen promovendus Sparta ’25 uit Beek en Donk? Zowel het begin van de eerste helft als ook het begin van de tweede 45 minuten drukte Rood-Wit de bezoekers terug op hun eigen helft. Zo kwam na 40 seconden Roodwitter Marijn Franse sterk door over rechts maar zijn scherpe voorzet in het 5-metergebied ging voorbij aan zijn medespelers. Kort hierna moest de nieuwe trainer Koen van der Heijden zijn bassis-elf al wijzigen na een blessure van Sam Franse. Kort hierna kon de geheel vrijstaande Spartaan Phillippe Cleutjens eenvoudig de bal over de doellijn knikken.

In minuut 17 schoot Roodwitter Reda El Bekkali op korte afstand op de paal. Na een half uur speeltijd verdubbelde Spartaan Daan van Heijnsbergen de score nadat twee verdedigers en de keeper niet ingrepen en de tegenstander alle ruimte gaven om de bal simpel in het doel te trappen. In de 37-ste minuut nam Roodwitter Koen Oldenhave vanuit een corner de Anschlusstreffer voor zijn rekening, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Ondanks een veelbelovend begin van de tweede helft waarin de Spartaanse keeper enkele keren knappe redde, werd het laatste half uur een ware beproeving voor de Roodwitten zowel in het veld als buiten het veld. Sparta ’25 scoorde maar liefst nog drie keer! Het werd dan ook een ontluisterende seizoensopening met een 1-5 nederlaag.

Cleutjens 0-1, v, Heijnsbergen 0-2, 37. Oldenhave 1-2; Koot 1-3, Brouwers 1-4, . Heijnsbergen 1-5

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Unal (66. Mathilda), Oldenhave, S. Franse (11. Bijvelds), Damman, Maes, Günüç, R. v.d. Heijden, El Bekkali, v. Hout, M. Franse