vrijdag 19 april 2024
De gelijkmaker op de slof van Stef fasen - Foto: Margo Subnel

Rood Wit niet opgewassen tegen koploper Someren

Veldhoven – Rood Wit is door koploper SV Someren weer met beide benen op de grond gezet. Al na 40 seconden keek Rood Wit tegen een achterstand aan. De gehele wedstrijd bleken de gasten de betere partij te zijn, wat dan ook terug te zien was in de uitslag, 1-4.

Na twee overwinningen was Rood Wit opgeklommen naar de derde plaats in de 2e klasse. Bij een overwinning op koploper Someren zou Rood Wit op gelijke hoogte komen met de gasten. Rood Wit begon echter zeer zwak aan de wedstrijd. Al na 40 seconden kon doelman Jeffrey Kleine-Deters de bal uit het net halen. De verdediging van Rood Wit was niet alert en Salim Zeroual kon de bal achter Kleine-Deters prikken. Daarna duurde het nog een paar minuten voordat Rood Wit in de wedstrijd kwam. Het werd daarbij geholpen door Someren, dat een paar minuten met tien man speelde. Koen de Louw verstapte zich en zijn vervanger was niet meteen klaar om hem te vervangen.

Toen Rood Wit eenmaal in de wedstrijd zat, duurde het niet lang voordat de gelijkmaker viel. Jan van Hout werd vastgehouden in het strafschopgebied, echter doordat de bal voor de voeten van Stef Fasen viel paste scheidsrechter van der Heijden de voordeelregel toe. Deze beslissing viel goed uit want Fasen wist wel raad met dit buitenkansje. Hij liet de doelman van Someren kansloos en zette zo de 1-1 op het scorebord.

Gaandeweg de eerste helft trok Someren steeds meer het initiatief naar zich toe. In de 27e resulteerde dit in een doelpunt van Freek van Bussel. Wederom zag de verdediging van Rood Wit er niet goed uit en de Veldhovenaren konden weer opnieuw beginnen.

Ook in de tweede helft was Someren de betere ploeg. Net zoals in de eerste helft wisten de gasten snel te scoren. Al na zeven minuten was het opnieuw Salim Zeroual die het net wist te vinden. Na een simpele steekpass wist de spits in de verre hoek te plaatsen, waarmee hij de marge wist uit te breiden naar twee doelpunten. Rood Wit probeerde het nog wel, maar buiten een schot van Jan van Hout leverde dit geen kansen op. Vijf minuten voor tijd gooide Luuk Hoeben de wedstrijd in het slot: hij kon direct scoren uit een corner. Dit illustreerde hoe Rood Wit deze middag stond te verdedigen …..

1. Zeroual 0-1, 10. Fasen 1-1, 27. v. Bussel 1-2; 51. Zeroual 1-3, 81. Hoeben 1-4

Opstelling:
Rood Wit: Kleine-Deters; Zondag, v. Doorn, v. Beek, Damman; Brugman, Schellekens (68. v. Etten), Günüç; Fasen, Kluijtmans (54. v.d. Doelen), v. Hout (77. Meulenbroek).
Someren: Werts; v.d. Boomen, S. Kusters, Schweren, M. Kusters, v.d. Velden, Hoeben, Zeroual (58. Meulen), d. Louw (7. Cortenbach), v. Bussel (80. v.d. Aker).