zaterdag 20 april 2024
"Man-of-the-Match" Mark van Doorn in duel met Emiel van der Steen - Margo's Fotografie

Rood Wit pakt 3 belangrijke punten tegen RPC

Veldhoven-Dorp – Na vier wedstrijden zonder overwinning heeft Rood Wit weer een drie punten kunnen bijschrijven. Tegen directe concurrent RPC uit Eindhoven werd eindelijk weer eens gewonnen. Volgende week staat de return van deze wedstrijd op het programma en als Rood Wit dan weer de punten weet te behalen, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Ondanks een kopkans van Joris v.d. Steen in de 3e minuut die net naast ging, kreeg de thuisploeg binnen vijf minuten ook een tweetal kansen. Eerst schoot Mark van Doorn de bal net naast het doel van de jonge doelman Max van der Linden. Een minuut later zag de doelman dat Jan van Hout de bal net naast het doel kopte. De aanvalsleider van Rood Wit moest niet veel later de strijd staken. Van Hout greep naar zijn hamstring en kon niet verder spelen. In de eerste helft viel er ook één kans voor RPC te noteren. Nadat doelman Mark Smulders de bal niet onder controle kreeg, kon Emiel van der Steen op doel schieten. Zijn inzet werd echter werd echter van de lijn gehaald door Batuhan Günüç. In het vervolg van de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder, maar kansen waren er niet meer.

In de tweede helft ging Rood Wit nog meer op zoek naar het doel van de tegenstander. Na een uur spelen werd deze positieve houding beloond met een doelpunt. Mark van Doorn kapte zich vrij op de punt van het strafschopgebied. Met een strak schot in de verre hoek beloonde hij zichzelf met een fraaie treffer, 1-0. Na 67 minuten kreeg Rood Wit opnieuw een fraaie kans om de wedstrijd op slot te gooien. Door een fout centraal in de verdediging kon Mike Meulenbroek vanaf de 16 meter lijn hard op doel schieten, maar de jonge Eindhovense keeper Max van der Linden, die de geschorste Sten Otter verving, redde uitstekend.

In de slotfase van de wedstrijd gooide Mitchell Slegers de wedstrijd in het slot. Mike Meulenbroek zette met een mooie pass Mark van Doorn vrij voor de keeper. Van Doorn behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de mee opgekomen Slegers die de bal in het verder lege doel kan plaatsen. Door deze overwinning is Rood Wit RPC gepasseerd in het klassement. Komende zondag staan de ploeg weer tegenover elkaar, dit keer op Sportpark Aalsterweg. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie, dus de ploegen moeten weer vol aan de bak.

59. v. Doorn 1-0, 84. Slegers 2-0

Rood Wit: Smulders; Damman, Günüç, Bettgens, Slegers; Schellekens, v. Beek, Brugman; v. Hout (17. Meulenbroek), Bierens (71. v. Bladel), v. Doorn
RPC: v.d. Linden; v. Hout, v. Groningen, v.d. Steen, Scheepers (75. Gilbert); Aarts, Slaats (87. v.d. Hoff), E. v.d. Steen; v. Kemenade, Wijnen, Strijbosch