dinsdag 19 maart 2024
Jan van Hout schuift de 1-0 in het doel onder de uitkomende keeper Mike Betting door - Foto: Margo Subnel

Rood Wit heeft weinig problemen met koploper

Veldhoven – Rood Wit heeft zondag een belangrijke overwinning behaald op koploper Veritas. Zonder groots te spelen wisten de Korzebewoners de gasten uit het Limburgse Neeritter redelijk eenvoudig aan de kant te zetten. De selectie van Rood Wit was na lange tijd weer redelijk compleet en liet meteen zien waar het toe in staat is. De Veldhovenaren lieten deze wedstrijd zien dat ze veel te laag op de ranglijst staan.

De eerste tien minuten liet Veritas zien dat ze terecht bovenin het klassement staan. Rood Wit had veel moeite met het spel van de gasten. Veritas was de  bovenliggende partij, maar doelman Mark Smulders werd in die periode nooit echt getest. Het eerste wapenfeit was afkomstig van Rood Wit na een kwartier en was meteen raak. Van achteruit werd spits Jan van Hout gelanceerd. Van Hout reageerde alert op de situatie, dit kon niet gezegd worden van verdediger Stefan Ressen die zich compleet liet verassen. Jan van Hout beoordeelde de lange bal perfect en wist ook doelman Mike Betting te verrassen.

Ook in de tweede helft liet Rood Wit zien dat er veel potentie in de ploeg zit. Toch waren er ook kansen voor Veritas. Zo schoot Peter Hansen met een volley maar net over het doel van Mark Smulders. De grootste kansen waren echter voor Rood Wit. Zo schoot Gideon Piesschel knap op het doel, maar doelman Betting wist even knap redding te brengen. In de 77e minuut was Betting echter kansloos op een actie van Junior. De jonge aanvaller passeerde drie man voordat hij de doelman van Veritas kansloos liet. Door dit doelpunt van Junior stond meteen de eindstand op het scorebord, want een slotoffensief van Veritas zat er niet in.

17. v. Hout 1-0; 77. dos Santos 2-0

Rood Wit: Smulders; Damman, v. Beek, Bettgens, Kluijtmans; Brugman, v. Doorn, Schellekens; Pieschel, v. Hout (73. Fasen), dos Santos
Veritas: Betting; Gijsen, Vries (67. Joosten), Ressen, Stoop, Hansen, Beelen, Zuthof, Heymans, v. Herten, Huyskens