donderdag 28 maart 2024
Rood Wit jeugdspeler Mike Meulenbroek staat zijn mannetje - Foto: Margo Subnel

Rood Wit verliest in blessuretijd

Veldhoven – Rood Wit speelde als nummer 4 op de ranglijst tegen de koploper EFC. De eerste helft was weinig enerverend zonder veel kansen. Door een fout bij de Veldhovenaren achterin kwam EFC al vroeg op voorsprong, wat ook de ruststand was. De tweede helft verliep beter voor de roodwitters en zeker na de gelijkmaker wankelde EFC enkele keren. Toch was het EFC dat in blessuretijd de drie punten mee naar huis nam (eindstand 1-2).

Het is al het derde thuisduel in korte tijd waarbij de tegenstander in de eerste minuten doel treft. Zo ook tegen koploper EFC uit Eersel. Rood Wit-keeper Mark Smulders verwerkte een terugspeelbal van Jim van Beek niet adequaat waarna de bal via een curve in de voeten belandde van de tegenstander. EFC-er Jesse van Gerwen – die randje buitenspel stond – wist wel raad met deze assist en opende reeds in de tweede minuut de score: 0-1.

Vervolgens duurde het tot de 30e minuut voordat de thuisploeg zich in het Eerselse strafschopgebied vertoonde. Twee corners achter elkaar leverden niets op, maar 4 minuten later pikte Gideon Pieschel een verkeerde uittrap van EFC-keeper Koen Wouters op. Zijn te gehaaste schot was door diezelfde keeper echter eenvoudig te vangen. In de slotminuut van de eerste helft had Jan van Hout de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn inzet ging rakelings voor het doel langs over de achterlijn. Hierna had EFC-er Max van Limpt oog in oog met Mark Smulders nog een mooie kans op de 0-2 maar de Rood Wit-keeper redde bekwaam met de voet.

Rood Wit begon scherper aan de tweede helft en zette de koploper wat meer onder druk. Desondanks was het in de 52e minuut EFC-er Joni Hooyen die met een hard laag schot de 0-2 op het scorebord probeerde te brengen na balverlies van Stef Schellekens op het middenveld. Echter, het was wederom Mark Smulders die zijn inzet ternauwernood met de voet tot corner wist te verwerken.

De roodwitters speelden steeds vaker op de helft van de tegenstander, maar creëerden zich nauwelijks een scoringskans. Na ruim een half uur moest Davy Brugman met een blessure het speelveld verlaten. Dit was gelijktijdig – onder toeziend oog van zijn ouders – het debuut van Stijn van Gerwen in het vaandelteam. In de 67e minuut kwam de EFC-verdediging goed weg na een fraaie aanval over de linkerflank. Roodwitter Mark van Doorn lanceerde Gideon Pieschel die diep de 16 inging. Zijn scherpe inzet werd miraculeus door Ruben Hermans op de doellijn tot corner verwerkt. Kort hierna trok de thuisploeg de stand toch gelijk. Een verre ingooi van Michael Damman kwam bij Jan van Hout die enkele meters op de Eerselse helft stond. Als een speer begon Jan aan zijn bekend rush over rechts. Nadat hij zijn tegenstander zijn hielen liet zien, legde hij, ter hoogte van de 16 meter lijn de bal perfect terug op de inkomende Mark van Doorn die de bal precies naast de doelpaal het doel inschoot: 1-1.

Rood Wit wilde meer en creëerde zowaar enkele kansen. Een snelle actie op rechts van Mike Meulenbroek eindigde via een schuiver net voorlangs en Jan van Hout tikte een bal in de korte hoek, die met moeite van de doellijn werd getikt. Jan van Hout had daarna nog de uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 maar zijn hard schot van een meter of 20 recht voor het doel scheerde rakelings over de deklat. Kort hierna had EFC-trainer Ronald Tielemans een succesvolle wissel in petto. In blessuretijd schoot invaller Kwint Witteveen bij de tweede paal een goede voorzet vanaf rechts hard en onhoudbaar achter de goalie van Rood-Wit, 1-2.

3. v. Gerwen 0-1; 72. v. Doorn 1-1, 90+1. Witteveen 1-2

Rood Wit: Smulders; Damman, Brugman (65. v. Gerwen), v. Beek, v. Etten; Günüç, v. Doorn, Schellekens, Veenstra (60. Meulenbroek); v. Hout, Pieschel
EFC: Wouters; v. Borrenbergen, v. Heukelom, Bartels, Hermans; v. Sambeeck (87. Witteveen), Verstappen, v. Gerwen; v. Limpt, Hooyen, Yusofi (81. v. Ekert)