woensdag 24 april 2024
Drukte in het Veldhovense strafschopgebied - Foto: Margo Subnel

Rood Wit verslikt zich in Mierlo-Hout

Veldhoven-Dorp – Rood-Wit leed op sportpark De Korze een gevoelige nederlaag van maar liefst 0-3 tegen een tegenstander die aanzienlijk lager op de ranglijst stond. In het duel tegen Mierlo-Hout waren de bezoekers op alle fronten beter dan de thuisploeg. Na afloop gaf trainer Robbert Verhoeven dan ook aan dat hij de slechtste wedstrijd van het seizoen had gezien. Dit gold overigens ook voor de supporters.

Reeds in de 5e minuut kwam Rood Wit op achterstand. Mierlo-speler Thom Meeuwsen was de verdediging van de thuisploeg te vlug af. Rood Wit-goalie Mark Smulders beroerde nog wel de bal maar die verdween tergend langzaam over de doellijn, 0-1. Later bleek dat deze stand 80 minuten op het scorebord zou blijven staan. Mierlo-Hout was scherper in de luchtduels en combineerde ook nog eens beter. Mark Smulders voorkwam in het eerste kwartier bekwaam nog eens twee tegendoelpunten. De Roodwitten probeerden het wel maar het wilde gewoon niet lukken. In de 90 minuten was alleen Roodwitter Rachid Chelah dicht bij de gelijkmaker. Kort voor het rustsignaal plaatste hij de bal subtiel over Mierlo-keeper Rob van Lieshout. Echter, de bal kwam via onderkant lat het veld weer in.

Gelet op het spelbeeld van de thuisploeg verwachtte iedere Rood Wit-supporter in de rust een donderspeech van trainer Robbert Verhoeven. Na de koffie hoopten deze supporters dan ook op een ander Rood-Wit. Maar helaas, de bezoekers uit Mierlo-Hout bleven het spel dicteren en kwamen verdedigend niet in de problemen. Ook de roodwitte wissels brachten hierin geen verandering. In minuut 84 kwam Mitchell Slegers sterk op over de linkerflank en verzond een mooie voorzet de 16 in die meer had verdiend. Nog geen minuut later verslikte hij zich verdedigend op de rand van de 16 in de controle van de bal waarna Mierlo-speler Thom Meeuwsen profiteerde en de bal in het doel schoof, 0-2. Kort hierna bracht Mierlo-Hout-invaller Richard Rooijakkers de eindstand op het scorebord 0-3.

5. Meeuwsen 0-1; 85. Meeuwsen 0-2, 88. Rooijakkers 0-3

Rood Wit: Smulders; Slegers, v. Beek, Maes, v. Doorn; Günüç, Brugman, Schellekens (70. Verstappen); Fasen, Chelah (75. Veenstra), v. Bladel