dinsdag 16 april 2024
Davy Brugman ruimt de bal voordat Jordi Verhoeven gevaarlijk kan worden - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit wint laatste derby in 2F van RKVVO

Veldhoven – Voor Rood Wit was de wedstrijd tegen plaatsgenoot RKVVO van cruciaal belang om in de tweede klasse te blijven. Met slechts één punt voorsprong op de naaste belagers (Bladella en RPC) moest thuis worden gewonnen om niet afhankelijk te zijn van zijn concurrenten. Tevens was het een bijzondere middag voor Davy Brugman die voorafgaand aan het thuisduel gehuldigd werd voor zijn 300e wedstrijd in het eerste elftal.

Zoals te verwachten was, kende Rood Wit een sterke start van de derby. Na een kwartier op de stadionklok verzond Rood Wit-spits Jan van Hout vanaf een meter of 25 een hard afstandsschot dat de bovenkant van de kruising kuste. Vijf minuten later was het weer Jan van Hout die met een diepe bal vanaf het middenveld werd aangespeeld. Op de hoekpunt van het doelgebied schoot hij hard in de korte hoek, maar de vuisten van RKVVO-keeper Sven van den Oever voorkwamen in doelpunt. In de 27e minuut scoorde RKVVO via een intikker na een voorzet over rechts. De de assistent-scheidsrechter vlagde echter voor buitenspel; een signaal dat door de scheidsrechter werd overgenomen. In deze fase van het duel viel Rood-Wit wat terug en werd RKVVO sterker maar ook gevaarlijker. Tot doelrijpe kansen kwamen de bezoekers niet.

Tien minuten na de rust kwam Rood-Wit op voorsprong door oud-RKVVO-er Mark van Doorn die op aangeven van Jan van Hout de bal tegen de touwen schoot, 1-0. Vijf minuten later was het weer Roodwitter Mark van Doorn die de bal van de voet van RKVVO-verdediger Benn Soetens pikte, vervolgens recht op het doel afging, maar de uitkomende Sven van den Oever redde bekwaam met zijn vuisten.  Na ruim een uur spelen zagen de honderden toeschouwers een werkelijk fantastische aanval van Rood Wit over vier stations. Helaas was het eindresultaat (na een schot van Mark van Doorn tegen de keeper en een afgeschampt schot van Giovanni van Bladel) slechts een corner. Uit deze ingestudeerde korte corner scoorde Mitchell Slegers met een hard schuiver in de hoek de 2-0. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar toch vielen er nog twee doelpunten.

In de 80e minuut schoot RKVVO-er Bart Sanders op aangeven van Bart Braam in riante positie hoog over in het vangnet. In de slotfase scoorde Rood Wit de bevrijdende 3-0. Giovanni van Bladel legde de bal terug op Stef Fasen die de bal snoeihard en onhoudbaar in de kruising peerde. Ook RKVVO scoorde in de slotfase de eretreffer: Wesley van Reijen bepaalde met een schuiver in de verste hoek de eindstand op 3-1.

Rood-Wit kreeg het vanmiddag zeker niet cadeau en moest er diep voor gaan. Na 94 minuten was Rood-Wit de terechte winnaar en blijven de Veldhovenaren ook volgend seizoen in de 2e klasse acteren! Voor RKVVO was het een slechte generale voor de aanstaande nacompetitie. Komende zondag mogen de Oerlenaren in Wouw aantreden in de play-offs voor promotie naar de 1e klasse tegen Cluzona, dat zelf op een 2e plaats eindigde in de 2e klasse E.

56. v. Doorn, 64. Slegers , 87. Fasen, 88. v. Reijen 3-1

Rood Wit: Smulders; Damman, Brugman, v. Beek, Slegers; Maes, Günüç, v. Doorn (92. Bosch); v. Hout (89. Veenstra), Meulenbroek (81. Stef Fasen), v. Bladel
RKVVO: v.d. Oever, Lemmens, Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Reijen, Jongenelen, Offermeijer (80. Jorrit Mol); L. Soetens (70. Braam), Verhoeven (74. Sanders), v. Dijk