zaterdag 20 april 2024
Sander Bertels wringt zich langs 3 Beerzer spelers - Foto: Ruud Bertels

Slecht begin nekt Marvilde

Meerveldhoven – Het eerste kwartier werd verprutst door Marvilde, waarna het op een 0-2 achterstand stond. Beerse Boys vond het prima en kon achterover gaan hangen, met gevaarlijke counters. Die leverden in de eerste helft een nog grotere voorsprong op. In de tweede helft nam Marvilde veel risico en dat leverde nog bijna de gelijkmaker op, maar die kwam er dus niet.

Al in de 8e minuut kwam Beerse Boys op voorsprong. Niels van Heerbeek mocht voorzetten vanaf rechts en midden voor het doel op 5 meter tikte Pim Vingerhoets de 0-1 binnen. In de 11e minuut gaf Pim Vingerhoets de bal vanaf de linkerkant terug op Dennis Schapendonk. Hij raakte de bal gelukkig slecht en dus ging de bal voor het doel langs. Eén minuut later was er een eerste kans voor Marvilde. Vanaf links ging Sander Bertels goed door. Hij gaf de bal laag voor en bij de eerste paal leek Max van de Gevel de bal in te tikken, maar ook die werd slecht geraakt en de bal ging voor het doel langs. In de tegenaanval was het wel meteen weer raak. Een diepe bal kwam bij de spits van de gasten terecht. Jannes Mulders tikte de bal net binnen de 16 via de binnenkant van de verre paal in het doel, 0-2. Beerse Boys stond verdiend op voorsprong, want Marvilde leek nog niet wakker en dus troefden de bezoekers de tegenstander af op snelheid en felheid.

Marvilde moest komen en trok het spel naar zich toe, maar Beerse Boys vond dat niet erg. Met de sterke spitsen waren ze bij elke tegenaanval gevaarlijk. Iets na het half uur mocht Nick van Rooy de bal vanaf de middenlijn op links door het midden van het strafschopgebied spelen. Hier stond weer Jannes Mulders klaar om de bal eenvoudig voorbij Jeroen Keeris te tikken, 0-3. Hiermee werd de rust bereikt, maar het was wel duidelijk dat de tweede helft een ander Marvilde te zien moest geven, anders werd dit een grote nederlaag.

De grootste kansen waren aanvankelijk ook nog voor de bezoekers. Tien minuten na de rust ging Pim Vingerhoets op links aan de haal. Hij gaf de bal breed op Jannes Mulders die op de rand van het strafschop gebied uithaalde, maar Jeroen Keeris bracht redding. Tien minuten later was er een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Marvilde, waardoor Niels van Heerbeek de bal te pakken kreeg. Uit een moeilijke hoek moest hij het lege doel weten te vinden. Dit lukt niet en dus ging de bal voor het doel langs. Hierna ging Marvilde meer risico nemen. Tommy Boogers kwam voor Tayfun Yilmaz en het centrale duo Tommy van de Wiel en Stijn Louwers ging mee in de aanval. De risico’s in de verdediging werden op de koop toe gekomen.

In de 68e minuut leverde deze aanvallende tactiek voor de eerste keer succes op. Muti Nawabi plaatste de bal vanaf 23 meter op de as over de verdediging op Tommy Boogers. Tommy gaf voor op Max van de Gevel die bij de eerste paal de 1-3 intikte. Tien minuten voor het einde nam Ties Bazelmans op rechts een vrije trap die enigszins in de wind bleef hangen. Hierdoor was doelman Twan Louwers te laat en kon Tommy van de Wiel de bal over de doelman koppen. Helaas zat er te weinig richting aan de bal en ging die naast het lege doel. In de 84e minuut hielp Rob van Bijsterveldt de thuisclub aan de aansluitingstreffer. Tommy van de Wiel gaf een lange bal van achteruit richting Muti Nawabi. Doelman Louwers kwam uit zijn doel en Van Bijsterveldt kopte de bal met een mooi boogje over zijn eiegn doelman, 2-3. Marvilde bleef alles geven, maar doelpunten kwamen er niet meer. Helaas werd het verslapen eerste kwartier Marvilde fataal.

8. Vingerhoets 0-1, 12. Mulders 0-2, 33. Mulders 0-3; 68. v.d. Gevel 1-3, 84. v. Bijsterveldt 2-3 (e.d.)

Marvilde: Keeris; Maessen, Louwers, v.d. Wiel, Cools; Bertels, Kiebert, Nawabi, Bazelmans; Yilmaz (Boogers), v.d. Gevel
Beerse Boys: Louwers; Willems (v. Korven), v. Bijsterveldt, v. Rooy, Willems, N. v. Heerbeek (v. Spreuwel), Schapendonk, Vingerhoets, d. Otter (Gooskens), Mulders, S. v. Heerbeek