vrijdag 26 april 2024
Linksback Pieter-Jan Scheerlinck in actie tegen ADO'20 - Foto: FEBI

Slordig UNA wint matig duel tegen ADO’20

Heemskerk – Een seizoen kent fraaie wedstrijden, maar soms zit er ook een matig duel tussen. Afgelopen zondag kon de wedstrijd ADO’20 in Heemskerk bestempeld worden als matig en dat lag meer aan de geelzwarten dan aan de blauwwitten op Sportpark De Vlotter. Uiteindelijk trok UNA met 2-3 de overwinning over de streep en als ook slechte wedstrijden worden gewonnen biedt dit in dit stadium vertrouwen voor de toekomst.

De Zeelstenaren speelden een slordig duel in Noord Holland. Slordig in de verdediging en gebrek aan concentratie bij de aanval, getuige het aantal keren dat er iemand met een geel shirt voor buitenspel werd teruggefloten. Al na tien minuten maakte ADO’20 gebruik van de wanorde in de UNA defensie, waarbij Sead Mazreku de 1-0 op het scorebord bracht, nadat Stoskovic eerst reddend kon optreden op een schot van Neele . Twee minuten later was het weer 1-1. Teun Sebregts profiteerde van een fout van doelman Van Kampen, die bij een uittrap de bal precies in de voeten van de UNA-middenvelder speelde. Een bal in een leeg doel schieten was vervolgens een koud kunstje voor Sebregts. De wedstrijd werd echter geen echte wedstrijd. Beide clubs waren aan elkaar gewaagd en tot de 32e minuut gebeurde er niet veel voor beide doelen.

Maar na ruim een half uur nam UNA weer de leiding. Mart v.d. Gevel scoorde zijn zesde treffer van het seizoen. Maar een minuut later was het alweer 2-2 en ditmaal was Meraj Allahdad de dader. In Heemskerk noemen ze die tovenaar Alladin. Op slag van rust schoot Mart v.d. Gevel zijn zevende competitietreffer binnen: 2-3. Hij maakte gretig gebruik van een verkeerde terugspeelbal in de Heemskerkse defensie.

Normaal gesproken komt UNA na de pauze sterker uit de startblokken. Afgelopen zondag gebeurde dat niet. ADO’20 had in de eerste 45 minuten gesmeten met de krachten en die namen in de tweede helft met de minuut af. UNA bleef echter geen gebruik maken van die situatie. Twee Zeelster kansen waren er nog te zien. Mart v.d. Gevel schoot over en Rob v. Boekel kopte naast. In de eindfase probeerde ADO’20 de gelijkmaker te forceren en UNA beperkte zich tot het voorkomen van die treffer.

10. Mazreku 1-0, 12. Sebregts 1-1, 32. v.d. Gevel 1-2, 33. Allahdad 2-2, 45. v.d. Gevel 2-3

UNA: Stoskovic, v. Weert, Sijbers, Tieben, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar, N. v. Boekel (78. Höcher); Tielemans, Boogers (68. R. v. Boekel), v.d. Gevel
ADO’20: v. Kampen; Benchekh, Rijnink, v. Amersfoort (68. Keus), Boom, Vellema (85. Nijman), Amson, Mazreku, Neele (73. Owusu), d. Vré,  Allahdad