De corners van Someren bleven gevaarlijk - Foto: Ruud Bertels

Someren pakt op valreep winst tegen Marvilde

Meerveldhoven – De eerste speeldag speelde Marvilde bij Someren en was Someren duidelijk beter. Marvilde pakte echter de overwinning met 0-1. Vandaag waren de teams in Veldhoven gelijk aan elkaar, maar Someren pakte op de valreep de overwinning, 1-2.

Het eerste kwart van de wedstrijd had Marvilde de overhand, maar de laatste pass was helaas niet goed genoeg. Toch was er een kansje voor Marvilde toen keeper Wessel Pape de bal niet onder controle kreeg bij een afstandsschot, maar Tayfun Yilmaz schoot van dichtbij op de keeper. Hierna nam Someren het heft in handen. In de 31e minuut leverde dit het eerste gevaarlijke moment op. Een corner vanaf rechts werd ingekopt door Oelse Venhuizen. De lat bracht redding voor Marvilde. In de 42e minuut werd een voorzet van Someren aangeraakt en kwam zo met veel effect in het strafschopgebied terecht. Op 11 meter kwam de bal op de grond, maar niemand kon de richting inschatten. Uiteindelijk kon Fabio Peters de bal inkoppen. Deze leek over Sam van Rooij in het doel te gaan, maar de Marvilde doelman tikte de bal nog net over de lat. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Snel in de tweede helft opende Someren al de score, maar had hier wel enig geluk voor nodig. In de 50e minuut nam Fabio Peters een corner vanaf rechts en bij de 1e paal kwam de bal in een mêlee van spelers op het hoofd van Tommy van de Wiel, waarna de 0-1 een feit was. Vanaf dit moment werd Marvilde beter en nadat Jelle Born in de 62e minuut de lat raakte, was het in de 65e minuut wel raak. Jelle Born werd aangespeeld tegen de zijlijn van het strafschopgebied, kapte zijn speler uit en zijn diagonale schot ging via binnenkant paal in het doel, 1-1. Marvilde ging door en leek op weg naar een voorsprong. Tayfun Yilmaz was hier in de 68e minuut het dichtste bij. Oelse Venhuizen behandelde de bal verkeerd, waardoor deze op vijf meter van het doel voor de voeten van Tayfun viel. Helaas schoot de aanvaller van Marvilde deze uitgelezen mogelijkheid over het doel.

Twaalf minuten voor het einde kreeg Someren weer een eerste kans. Joost van de Velden gaf de bal voor vanaf rechts en Koen de Louw kopte voor het doel langs. Vijf minuten voor het einde werd Koen de Louw diep gestuurd en na een verdedigende fout achterin kon hij vrij op Sam van Rooij af, speelde hem uit en toen was het niet moeilijk om de 1-2 in het lege doel te plaatsen. Een paar minuten later werd de bal, na een aanval van Marvilde weggewerkt door de verdediging van Someren. Die bal werd ineens snoeihard ingeschoten door Robbert Born. De bal was perfect gedrukt, maar ging via de buitenkant van de paal naast het doel. In blessuretijd mocht Max van den Akker nog een vrije trap nemen op 20 meter, maar invaller doelman Wessel Pape bracht redding voor Someren. Marvilde heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen een topploeg uit de 2e klasse F en kwam uiteindelijk net te kort.

50. v.d. Wiel 0-1 (e.d.), 64. J. Born 1-1, 84. d. Louw 1-2

Marvilde: v. Rooij; Vroomen, R. Born, v.d. Wiel, v. Vark; J. Born, Bertels, Bazelmans, v.d. Weijer (85. Maessen); v.d. Akker, Yilmaz (68. Bartholomeus)
Someren: Pape; v.d. Aker, Venhuizen, Schweren, Kusters; v.d. Velden, Bouwmans, Hoeben; d. Louw, Verdonschot (75. Fondon), Peters (67. Zeroual)