vrijdag 19 april 2024

Sterk Rood Wit simpel langs RPC

Stratum (Eindhoven) – Het uitduel van Rood Wit tegen RPC werd eigenlijk al in de eerste helft beslist. Rood Wit overklaste het Eindhovense RPC vooral in de eerste helft. Zo deed Rood Wit met een forse 0-4 winst goede zaken op de laatste competitiedag van 2017.

Rood Wit kwam fel uit de startblokken en het was direct duidelijk dat de gasten het spel dicteerden. RPC werd steeds teruggedrongen op eigen helft. Ook de rood-witte combinaties tussen verdediging, middenveld en aanval verliepen soepel. Dit resulteerde in de 9e minuut in het eerste doelpunt voor de Roodwitten. Een aanval uit het boekje: Mark van Doorn speelde over rechts op het juiste moment en met de juiste pass de diepgaande Jan van Hout aan. Met zijn bekende versnelling liet hij zijn verdediger achter zich en joeg de bal onhoudbaar tegen de touwen, 0-1. De Roodwitten bleven de RPC-ers onder druk zetten. Na tien minuten verdubbelde Rood-Wit de score naar 0-2. Nu was het Jan van Hout die vanaf links de voorzet gaf op Stef Schellekens die de bal niet echt goed raakte maar de bal over de jonge en kleine RPC-doelman in het doel zag gaan. Omdat RPC-keeper Tom Verhoeven tijdens de warming-up ziek naar huis is gegaan, mocht de 16-jarige Fons van Grieken het doel verdedigen.

RPC kwam niet meer onder de constante druk van de gasten vandaan. De duels werden dan ook vaak beslist in het voordeel van Rood-Wit. Na een half uur spelen scoorde de sterk spelende Mark van Doorn uit een voorzet vanaf de linkerflank. Gideon Pieschel liet zijn hielen aan zijn tegenstander zien en legde de bal fraai terug op de rand van de 16. Davy Brugman liet de bal slim lopen voor de aanstormende Mark van Doorn die de bal hard en laag het zijnetje inschoot, 0-3. Toch was dit nog niet ruststand. Jan van Hout scoorde in de 35-ste minuut zijn tweede doelpunt door de bal over de uitkomende RPC-keeper te liften: 0-4. Deze ruststand was zeker niet geflatteerd.

Wat je vaak ziet – zelfs ook bij profclubs – stond de tweede helft in schril contrast met de eerste helft. Zo ook vanmiddag in Eindhoven. Achteraf gezien had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het duel kwam meer in evenwicht met nauwelijks grote kansen. Na een uur kopte Gideon Pieschel rakelings voor het doel langs. En tien minuten voor tijd voorkwam Davy Brugman nog de 1-4. Veel meer wapenfeiten waren in de tweede helft niet te noteren.

9. v. Hout 0-1, 10. Schellekens 1-1, 31. v. Doorn 0-3, 34. v. Hout 0-4

Rood Wit: Smulders; v. Etten, Bettgens, v. Beek, Damman; Schellekens (55. Fasen), Brugman, Günüç (75. Dira); v. Doorn, v. Hout,  Pieschel (83. Meulenbroek)