zaterdag 20 april 2024
Mart van de Gevel (rugnummer 26) kopt de 2-2 in het Groesbeekse net - Foto: Jan Peters (De Treffers)

UNA begint hoopvol in 2e Divisie

Groesbeek – Vorig seizoen kon in de Topklasse al na een paar wedstrijden geconstateerd worden welke clubs uiteindelijk het kind van de rekening zouden gaan worden. Deze competitie zal het toch iets anders zijn. In de Tweede Divisie zijn de zeven beste clubs uit zowel de zaterdag- als de zondagcompetitie bij elkaar gebracht, aangevuld met vier belofte teams uit het Betaald Voetbal. In de eerste competitieronde stond UNA al meteen voor een uitwedstrijd tegen De Treffers; een ploeg die vorig seizoen over twee wedstrijden tegen de geelzwarten zeven keer scoorde, terwijl UNA maar één keer tegen kon sputteren. Zover zou het deze zondag in Groesbeek niet komen.

Vanaf de eerste minuut gingen De Treffers met veel bravoure van start. Het doel van Petar Stoskovic werd regelmatig onder vuur genomen, maar het vizier van de Groesbekers stond niet op scherp. UNA zat niet echt in de wedstrijd, de dekking liet te wensen over en het creëerde vrijwel geen enkele kans (op een verdwaald schot in de 24e minuut van Benjamin van Wanrooij op de kruising na). Na een half uur kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Frenk Keukens omspeelde Petar Stoskovic bij de achterlijn en Rick Verbeek kon de bal vervolgens simpel binnen schuiven. Zes minuten later later werd het nog erger voor de ploeg van Mark Schenning toen linksback Bram Eltink de 2-0 tegen de touwen deponeerde, na een fraai een-tweetje met Nick de Bondt. Maar UNA toonde veerkracht. Vlak voor rust kopte Mart van de Gevel (terug van weg geweest) de 2-1 achter doelman Niels Kornelis.

Na de pauze zette oefenmeester Anton Janssen van De Treffers één van de gevaarlijkste spelers van Sportpark Zuid, Wesley Meeuwsen, in de ploeg. Doordat hij pas terug was van vakantie, had Janssen hem niet in de basis opgenomen. UNA ging door met waarmee de eerste helft werd afgesloten, oftewel er zat nu meer felheid in de Zeelster ploeg. De Treffers troffen het niet toen Mart van de Gevel in de 61e minuut als een duveltje uit een doosje opdook en de 2-2 achter Kornelis kopte.

In de resterende tijd zocht de thuisploeg iets meer naar de beslissende goal. Volgens UNA-trainer Mark Schenning was het in de slotfase af en toe “billenknijpen” voor de geelzwarten, want Robert Mutzers kreeg enkele fraaie kansen om De Treffers weer op voorsprong te zetten. Tweemaal redde Petar Stoskovic en eenmaal werd een doelpunt van diezelfde Mutzers (terecht) afgekeurd door de slechts twintigjarige arbiter Sam Teuben, vanwege een duwfout. De 2-2 bleef na ruim 90 minuten op het scorebord staan, wat een hoopvol debuut was van de geelzwarten in de Tweede Divisie.

UNA-trainer Mark Schenning gaf na afloop in het sportprogramma Great United op Radio Veldhoven de volgende korte nabeschouwing van de wedstrijd:

UNA: Stoskovic, Schapendonk (81. vd. Boomen), Huijben, Scheerlinck, v. Weert (56. R. v. Boekel), N. v. Boekel, Sebregts, Tielemans, v. Wanrooij (81. Overhof), Eind, vd. Gevel
De Treffers: Kornelis; Keukens, J. Janssen, Balkestein, Eltink; Smits, Hendriks, Verbeek, Maertzdorf (46. Mutzers), Raterink (46. Meeuwsen), de Bondt