Stoskovic voorkomt aanval van Lienden - Foto: voetbal-shoot.nl

UNA met beide benen op de grond

Zeelst – In een onvoorspelbare competitie lukt soms alles en soms ook niets. De start van de Zeelstenaren was boven verwachting goed, maar na afgelopen zondag is UNA weer terug op aarde. FC Lienden, de club waarvan de geelzwarten nog nooit konden winnen, zette de ploeg van Mark Schenning met beide voeten op de grond: 0-4. Er lukte niets bij UNA, terwijl het de ploeg van Hans Kraaij wèl meezat, vooral met dank aan Abderrahin Loukili, die er voor rust al drie achter Petar Stoskovic werkte.

Vanaf het begin van de wedstrijd zocht UNA de aanval, maar in de derde minuut kreeg het de kous op de kop. De supersnelle Loukili bracht de 0-1 op het scorebord. Niks aan de hand zou je zeggen, want er is nog tijd genoeg. De ploeg van Mark Schenning legde zich niet neer bij de achterstand. Chefrino Eind was drie maal dicht bij de gelijkmaker. Eerst schoot hij tegen het lichaam van doelman Jan Schimmel, vervolgens mikte hij naast en daarna eindigde zijn omhaal in een hoekschop. Langzamerhand echter sloop de moedeloosheid in de ploeg, want niets lukte aan Zeelster zijde. Er ontstond dan ook een periode waarin de ploeg uit de Betuwe de overhand kreeg. Aanvankelijk sleepte Petar Stoskovic zijn team door deze periode heen, maar in de 32e minuut sloeg Loukili voor de tweede maal toe. Zes minuten later noteerde hij zelfs na een behoorlijke solo zijn derde treffer, waarmee hij een loepzuivere hattrick op zijn naam kon schrijven. Eigenlijk was het doek toen al gevallen over de geelzwarten.

In het tweede bedrijf drong FC Lienden met een veilige voorsprong niet meer nadrukkelijk aan en voorkwam dat UNA terug zou komen in de wedstrijd. Even leek het erop dat de eretreffer toch nog op het bord zou komen toen scheidsrechter Kevin Puts constateerde dat doelman Jan Schimmel een overtreding beging tegen Nick Tielemans. De penalty werd door Chefrino Eind echter tegen de vuisten van Schimmel geschoten. In een wedstrijd waarin niets lukt gaat de pingel er dan ook niet in …. De strijd was gestreden en dat Mohammed Bendadi in de laatste minuut de stand nog op 0-4 bracht was alleen van belang voor de statistieken.

UNA: Stoskovic; Sebregts, Huijben, Tieben, Sebregts (66. v.d. Boomen); N. v. Boekel, R. v. Boekel (46. v.d. Meer), v. Wanrooij; Tielemans, Eind, v.d. Gevel (71. Overhof)
FC Lienden: Schimmel; Wilsterman, v.d. Neut, Broekhof, v. Rijn; Gooiman, d. Vogel, d. Kruijk (73. v. Eem); Bendadi, v.d. Laan (88. Biekman), Loukili (78. Fennebeumer)