Niek van Boekel scoort de 0-1 uit een strafschop

UNA blijft na winst in de race voor promotie

Haarlem – In hoeverre is 1-0 winst in Haarlem vorstelijk te noemen? Voor de Zeelstenaren was dit geen vraag. Dankzij werklust en inzet werd het sterke Koninklijke HFC in Haarlem afgetroefd. In de strijd voor een plaats bij de zeven promoverende clubs moesten de mannen van Mark Schenning drie punten pakken en 1-0 winst is ook drie punten.

Als het er echt om gaat maakt dat bij UNA meestal extra krachten los. Puntverlies tegen de achterlichtjes van de Topklasse noodzaakten de geelzwarten om tegen de Koninklijke HFC volle bak te gaan spelen. De ploeg van trainer Pieter Mulders stond op plaats drie, maar dat was voor UNA geen belemmering om de blauwwitten gedurende de eerste 45 minuten hoofdzakelijk op eigen helft bezig te houden. Inzet en vaak fraaie combinaties waren aanwezig, doch een gebrek aan een echte afmaker stond een voorsprong voor UNA in de weg. Ondanks dat de geelzwarten de bovenliggende partij waren kwam UNA goed weg toen Mike van den Ban al vroeg in de wedstrijd hard tegen de paal schoot.

Na rust werd het al snel 0-1. In de 48e minuut schoot Rob van Boekel op doel, maar er zat nog een hand tussen, die niet van keeper Tom Boks was. Scheidsrechter De Gast wees resoluut naar de stip en Niek van Boekel bracht de 0-1 op het scorebord. Zaak was nu om druk op het Haarlemse doel te houden en de score op te voeren. Dat eerste lukte aanvankelijk wel, maar het tweede helaas niet, ondanks het feit dat Jorn Sweres twee maal dicht bij een treffer was. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep voerde de Koninklijke de druk op, maar Petar Stoskovic was heer en meester in zijn domein. In de slotfase nam de spanning meer en meer toe. HFC kon in die fase na hartenlust  hoekschoppen nemen en bij diverse daarvan hing de gelijkmaker in de lucht, maar die bleef ook in die lucht hangen. Zo werd in de 84e minuut een schot van Hidde Prijs van de lijn gehaald. Na vier minuten extra tijd en billenknijpen deed UNA waar het voor gekomen was: winnen!

Achtervolgers JVC Cuijk en HSC’21 kwamen ook in actie. JVC verloor van AFC en HSC’21 won op de valreep van VVSB. Komende zondag is UNA vrij. Het zou zomaar kunnen dat de wedstrijd HSC’21-UNA op 15 mei van cruciaal belang is voor promotie van de Zeelstenaren en als dat zou lukken dan is dat alleen maar vorstelijk te noemen.

Opstelling
Kon.HFC: Boks; Hols, Opoku, Prijs, Volkert; Castien, Verdam, Sam-Sin; v.d.Ban, Haarmans, El Yaakoubi
UNA: Stoskovic, v. Weert, Huijben, Scheerlinck, Schapendonk, Sebregts, Stottelaar, N. v. Boekel, (68. V. de Donk), R. v. Boekel, Tielemans (82. Tieben), Janssen I72. Sweres)