donderdag 28 maart 2024
UNA-spits Mark Janssen wordt op zijn huid gezeten door HSC'21 verdedigers

UNA en HSC’21 moeten zondag op herkansing

Haaksbergen – Het was tweede Pinksterdag erop of eronder op Sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen. UNA en HSC’21 delen de zevende plaats op de ranglijst: een plaats die recht geeft op promotie naar de Tweede Divisie. De verliezende ploeg promoveert niet. Mocht er na 90 minuten een gelijkspel uit de bus komen dan volgt een beslissings-wedstrijd. Na afloop stond 1-1 op het scorebord, dus een herkansing voor beide clubs.

De belangen voor de groenwitten en de geelzwarten waren groot. Dat was duidelijk aan de wedstrijd te zien. Van goed voetbal kon het talrijke publiek dan ook geen moment genieten. Vanaf minuut één werd het een nerveuze voorstelling met spanning in de boventoon.

Vooral UNA kon in de beginfase slecht omgaan met de zenuwen. Al na drie minuten stonden de Tukkers op voorsprong via een treffer van Robert Wilens. Het duurde nog even totdat het team van Mark Schenning zich meer op de Twentse helft ging begeven. Een van de spaarzame kansen ontstond voor Mark Janssen, die naast mikte. Na een half uur spelen verscheen de 1-1 op het bord. Een hoekschop stond aan de basis van een overtreding binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Wiemer wees naar de stip en Niek van Boekel schoot de pingel achter doelman Jeffrey Brammer.

Na rust werd het spel van beide clubs er niet beter op. Passes kwamen zelden aan en duels werden verloren, terwijl de spanning met de minuut toenam. Thom v.d. Donk kwam in de ploeg voor Teun Sebregts. Op zich een goede keuze, omdat Thom met zijn snelheid voor meer gevaar zou kunnen zorgen. Dat plan ging de mist in omdat de Zeelstenaren te weinig de aanval zochten. Ook bij HSC’21 verliep niet alles zoals men verwacht had. De Tukkers kregen nog één scoringskans via een kopbal van invaller Freek Grondman, maar Petar Stoskovic keek de bal gewoon naast.

Ook na vijf minuten toegevoegde tijd bleef de teller op 1-1 staan en eerlijk gezegd had de wedstrijd ook geen winnaar verdiend. Het wordt dus een herkansing: aanstaande zondag op het sportpark van JVC Cuijk moet de beslissing gaan vallen wie zich mag opmaken voor de 2e divisie.

UNA: Stoskovic; Huijben, v. Weert, v. Overdijk, Schapendonk; Sebregts (60. v.d. Donk), Stottelaar, N. v. Boekel, R. v. Boekel (85. Tieben); Tielemans, Janssen (74. Sweres)