zaterdag 20 april 2024
Niek van Boekel (links) heeft de 2-1 op zijn slof - Foto: Omroep Veldhoven

UNA in extremis voorbij stug EVV

Zeelst – Op voorhand was duidelijk dat EVV moeilijk te bestrijden is. De Limburgers scoren weinig en geven nog minder weg. Afgelopen zaterdag kwam de ploeg van trainer Kevin van Dessel zelfs niet tot het produceren van een doelpunt, want de treffer was er een uit eigen keuken. Een tegenvaller misschien, maar in de tweede helft zette UNA orde op zaken.

Zoals gebruikelijk hadden de Zeelstenaren de eerste helft nodig om op te warmen. De ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen oogde sterker dan de blauwwitte gasten. Het probleem zat echter in tal van slordigheden, waardoor het gedisciplineerd verdedigend EVV nooit in de problemen kwam. Echte kansen ontstonden aan beide kanten van het veld dan ook niet. Wel viel er een doelpunt en dat was in het voordeel van de gasten. In de zeventiende minuut kreeg de doorgaans zeer betrouwbare Willem Tieben de bal onfortuinlijk op zijn slof en de knikker plofte van een meter of 25 in eigen doel: 0-1.

Willem had zijn dag niet en probeerde zich te revancheren. Daarbij liep hij tegen een gele kaart aan. Om erger te voorkomen werd hij vervangen door Thomas Overhof, die twee jaar geleden nog voor EVV uit kwam. Bij de Limburgers stond Chefrino Eind in de basis. Hij speelde vorig seizoen nog bij UNA. De Zeelstenaren kregen een minuut of zeven voor rust nog een kans op de gelijkmaker Brian Boogers speelde Niek van Boekel aan die van net buiten de zestien de bal meteen op doel schoot. De knikker scheerde over de kruising van de Limburgers.

Na rust was de geelzwarte machine op temperatuur. Het tempo werd opgevoerd en in de 68e minuut kwam de 1-1 op het scorebord. Teun Sebregts knalde een harde bal richting de tweede paal waar vaak Brian Bogers of Mart van de Gevel te vinden is. Deze keer was het de laatste die zijn twaalfde seizoenstreffer binnen prikte. Lange tijd zag het er naar uit dat die stand ook de eindstand zou worden. Toch kwamen er nog twee fraaie kansen.

Chefrino Eind slalomde 10 minuten voor tijd langs twee UNA-verdedigers maar binnen het strafschopgebied ging zijn schot voorlangs. En in de 89e minuut kon de net ingevallen Marc Höcher op links een aanval opzetten. Zijn goede voorzet kwam bij Brian Bogers die met een kort tikje Niek van Boekel bediende. De UNA-aanvoerder, die nagenoeg de gehele wedstrijd vrijwel onzichtbaar was, plaatste vervolgens met een schuiver de bal in de verste hoek van het EVV-doel, waardoor de geelzwarten alsnog de overwinning binnensleepten.

17. Tieben 0-1 (e.d.); 67. v.d. Gevel 1-1, 89. Niek v. Boekel 2-1

UNA: Stoskovic;  v. Weert, Sijbers, Tieben (33. Overhof), Scheerlinck; Stottelaar (70. Rob v. Boekel), Niek v. Boekel, Sebregts; Bogers, v.d. Gevel, Tielemans (82. Höcher)
EVV: Vercruysse; Roumen, Geenen, Clout, Hanssen; Gielen, Schröders, Dekkers, Lemmens (71. Ramadani); Simmons, Eind (89. Argoubi)