donderdag 28 maart 2024
Alsnog de gelijkmaker van keeper Yannick Derix in de allerlaatste seconde!

UNA gaat door tot het gaatje

Zeelst – Mensen die gek zijn op spanning en sensatie moesten afgelopen zaterdag op Sportpark Zeelst zijn, want alle ingrediënten die daarvoor nodig waren kwamen aan bod in de wedstrijd tussen UNA en OSS’20. De eerste duels die de geelzwarten dit seizoen speelden gaf de Zeelster burger weinig moed. Toch valt er een stap in de goede richting te bespeuren. Zeker na het treffen met lijstaanvoerder OSS’20.

Vaak is het zo dat de geel hemden goed presteren tegen ploegen die hoog op de ranglijst staan. Ook tegen het team van trainer Bertram Kreekels ging de ploeg van Gerben Demin voor de eerste overwinning van de competitie. Vanaf de eerste minuut drong UNA de gasten terug op eigen helft. Na twintig minuten hadden Niek van Boekel, Teun Willems (helaas geblesseerd uitgevallen), Mart v.d. Gevel, Lex van Dijk en Louisben Jagt al schitterende mogelijkheden gekregen tot scoren, maar bij rust stonden de nullen nog op het scorebord. Het venijn zou dan ook in de 2e helft gaan komen.

Na de pauze ging UNA aanvankelijk verder met waarmee het in de eerste 45 minuten bezig was. Sporadisch ontsnapten de Ossenaren en in de 55e minuut profiteerde Tim Waterink daarvan en UNA stond geheel tegen de verhouding in met 1-0 achter. Toen dezelfde speler een kwartier later ook nog 0-2 aantekende, leek het erop dat het voor UNA weer een moeilijke avond zou gaan worden.

Geelzwart legde zich er niet bij neer en begon aan een fors offensief, dat al meteen resulteerde in de 1-2 door Rob van Boekel. UNA vond dat niet genoeg en ging op jacht naar de gelijkmaker. De blauwen uit Oss probeerden uit alle macht de voorsprong over de streep te trekken en dat ging vaak gepaard met wedstrijd vertragende acties. Scheidsrechter Vries telde de verloren minuten op en dat werd fataal voor OSS’20.
Diep in de toegevoegde tijd ging UNA tot aan het gaatje. Met 22 spelers (ja, ook Yanick Derix) verschenen voor de Osse kooi en uiteindelijk was het UNA-doelman Derix die de 2-2 achter zijn collega werkte: 2-2. Toch een punt voor UNA, maar de manier van spelen geeft veel vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

55. Waterink 0-1, 70. Waterink 0-2, 72. R. v. Boekel 1-2, 90+6. Derix 2-2

UNA: Derix; Scheepers, Verhoeven, N. v. Boekel, Jagt; Horsten (48. v. Gerven), Boogers, v. Dijk; Willems (19. R. v. Boekel), v.d. Gevel, Tielemans (71. Schijvenaars)
OSS’20: v.d. Leest; Spierings, Eltink, Engelen, d. Groot (46. Zonnenberg), Pijnenburg, v. Lith (80. v.d. Velde), Peltzer, Campman, Verkuijl, Geerts (46. Waterink)