zaterdag 20 april 2024

UNA herpakt zich in Groningen

Haren – Na een reeks van wedstrijden waarin UNA te weinig punten pakte was de uitslag tegen Be Quick 1887 in Groningen een soort van bevrijding. De Zeelstenaren rekenden af met het feit dat de doelpuntenmachine defect was. In eigen huis werd de ploeg van trainer Kevin Waalderbos met 3-0 verslagen en doelman Petar Stoskovic eiste de hoofdrol op.

De thuisclub kwam fel uit de startblokken in Stadion Esserberg. Regelmatig doken de Groningers op voor het doel van UNA en vooral Duane Tjen-A-Kwoei was iemand waarmee rekening moest worden gehouden (na rust was die nummer 11 geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven). Het offensief van Be Quick duurde een minuut of tien. Daarna nam UNA het heft steeds meer in handen. Echte kansen ontstonden er echter niet en het had er alle schijn van dat er voor rust niet gescoord zou worden. Op slag van rust gebeurde dat toch. Petar Stoskovic trapte ver uit en Mart v.d. Gevel ving de bal met de borst op en wipte de knikker slim over doelman Robert Smit heen: 0-1.

Na de pauze werd het een echte wedstrijd en kwamen er ook kansen voor de geelzwarten. Van dichtbij knalde Nick Tielemans hard over, Mart v.d. Gevel vond doelman Smit op zijn weg en Rob van Boekel zag zijn poging tot hoekschop verwerkt worden. Gejaagdheid stond de 0-2 alsnog in de weg, maar die tweede treffer kwam er een kwartier voor het eindsignaal wel. Teun Sebregts kwam in de ploeg voor Mart v.d. Gevel. Drie minuten later bediende hij Brian Boogers op maat en die tekende voor 0-2.

Met nog drie minuten officiële speeltijd maakte Nick Tielemans plaats voor Twan Demin. Die zette in de laatste minuut Brian Boogers vrij voor het Groningse doel en die scoorde zijn tweede treffer van de wedstrijd: 0-3. Het kon niet meer kapot, maar toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Normaal gesproken zit bij een 3-0 voorsprong de wedstrijd in de knip, maar voetballers willen er alles aan doen om tegentreffers te voorkomen. Dat kwam Pieter Jan Scheerlinck in de toegevoegde tijd duur te staan. Hij pakte een doorgebroken speler binnen het strafschopgebied vast en ontving de rode prent. Vanaf elf meter mocht Daan Driever aanleggen, maar klasbak Petar Stoskovic ranselde de bal uit zijn doel. De overwinning van UNA was als een warme douche na een kille periode.

45. v.d. Gevel 0-1; 75. Boogers 0-2, 89. Boogers 0-3

UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Tieben, Scheerlinck; Boulghalgh, Stottelaar, R. v. Boekel; Boogers, v.d. Gevel (73. Sebregts), Tielemans (87. Demin)
Be Quick 1887: Smit; Noordmans (81. Heim), Kunst, Nieboer, Delger, Wardenier, Bolt (79. v.d. Tuin), Keekstra, Careman, Driever, Tjen-A-Kwoei (46. Wiersma)