donderdag 25 april 2024
Pieter-Jan Scheerlinck kon alsnog meedoen tegen ADO'20 - Foto: Febi

UNA herrezen uit mizère?

Zeelst – Het valt niet mee om in een tijdsbestek van twee dagen ook twee maal te winnen. Dat bleek tweede Paasdag wel weer. ADO’20 won op zaterdag van OJC Rosmalen en UNA verloor tegen de muur van EVV. Afgelopen maandag waren de rollen omgekeerd. Geheel in het kader van Pasen ging UNA op zaterdag dood en herrees het op maandag (tijdverschil niet meegerekend).

Geheel volgens het speltype van UNA begonnen de Zeelstenaren te rustig aan het duel. Meer ballen naar achter dan naar voor. ADO’20 was daar content mee en zocht meer en meer de aanval op. In de 26e minuut hadden de Heemskerkers succes. Teun Sebregts maakte een duwfout binnen de zestien en Jesper de Vré schoot vanaf elf meter binnen: 0-1. Even later werd er eenzelfde overtreding begaan op Brian Boogers, maar scheidsrechter Sanders was niet consequent. Mart v.d. Gevel schoot nog over, geen strafschop en UNA kwam niet langszij.

Na de pauze zag het er na één minuut nog beroerder uit voor de geelzwarten. Het constant terug spelen op keeper Stoskovic bracht de UNA sluitpost in problemen. Hij probeerde de zaak nog op te lossen, maar Sead Mazreku profiteerde: 0-2. Bij deze stand zonk de moed van menig supporter tot ver beneden de schoenzolen. Maar toen begon het team van Jeroen van Bezouwen eindelijk te demonstreren wat men eigenlijk in huis heeft.

Mart v.d. Gevel tekende met een lobje over doelman Michel van Kampen in de 58e minuut de 1-2 aan. Daarna vuurde Brian Boogers nog op de kruising en greep Van Kampen ter nauwer nood in bij een gevaarlijk schot van Rob van Boekel. In de 72e minuut kwam dan toch verdiend UNA langszij. Brian Boogers werd vastgehouden in het strafschopgebied en Mart v.d. Gevel kogelde de penalty binnen: 2-2. De beer was los!

Drie minuten later werd Van de Gevel zelf onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. Koele kikker Mart schoot vanaf de stip de 3-2 binnen en brengt zijn competitietotaal daarmee op 21 treffers. ADO’20 was geslagen en dat leverde Marc Höcher , ingevallen voor Stottelaar)nog de 4-2 op in de toegevoegde tijd. UNA liet zien dat het na rust heel goed kan voetballen, maar de vraag blijft: waarom kan dat niet vanaf minuut één?

d. Vree 0-1 (str); 46. Mazreku 0-2, 58. v.d. Gevel 1-2, 72. v.d. Gevel 2-2, 75. v.d. Gevel 3-2, 90+1. Höcher 4-2

UNA: Stoskovic; Scheepers (81. Demin), Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar (70. Höcher), R. v. Boekel; Boogers, v.d. Gevel, Tielemans (89. Herwijnen)
ADO’20: v. Kampen; v. Amersfoort, Amson, Neele, Yilmaz, Keus, Mazreku, Mijman, Boom, d. Vré, Doesburg