donderdag 25 april 2024

UNA komt na rust tot leven

Zeelst – Een wedstrijd van UNA bezoeken is vaak de moeite waard, maar dikwijls komt er pas spektakel in de tweede helft. Afgelopen zondag speelden de geelzwarten tegen het in degradatienood verkerend Be Quick 1887. UNA bezorgde de Groningers een forse nederlaag, maar die kwam pas na de pauze tot stand. Mart v.d. Gevel was met vier treffers de man van de wedstrijd.

Zoals al zo vaak dit seizoen had de eerste helft niet veel om het lijf. UNA was de bovenliggende partij, maar schiep zich weinig kansen. Toen de bal na een kleine 10 minuten twee maal op rij de lat raakte en Mart v.d. Gevel’s omhaal wèl in het doel kwam, keurde scheidsrechter Sahiner de treffer voor gevaarlijk spel af. In de rebound zette Be QUick 1887 een snelle counter op, maar UNA-keeper Robin van Iersel redde knap. Op slag van rust kreeg Martijn Delger nog een dot van een kans om de Groningers op voorsprong te zetten, maar keeper Robin van Iersel wist dit met een duik in de hoek prima te voorkomen.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen UNA toesloeg. Een diepe bal vanaf eigen helft werd door Mart van de Gevel met een lobje over de ver voor zijn doel staande Robert Smit verzilverd: 1-0. De 2-0 liet niet lang op zich wachten, want in de 53e minuut zette Brian Boogers vanaf rechts voor, waar Mart v.d. Gevel bij de tweede paal de knikker opnieuw erin werkte. Twaalf minuten later ging doelman Smit in de fout. Eigenlijk was er niets aan de hand toen Twan Nieboer de bal op zijn keeper terugspeelde, omdat Mart van de Gevel er aan kwam stormen. Maar Mart bleef door gaan ook richting de Groningse keeper. Opgejaagd probeerde hij de bal weg te trappen, maar die kwam precies tegen de aanstormende UNA-topscorer aan: 3-0 en een loepzuivere hattrick!

Met nog ruim een kwartier te gaan kwamen Nick Tielemans en Marc Höcher in de ploeg en zij zorgden ervoor dat binnen vijf minuten de 4-0 op het scorebord stond. Marc Höcher bediende Nick Tielemans op maat en die tekende vanaf de rand van het strafschopgebied voor de treffer. Ook de 5-0 kwam nog op het scorebord. Nadat Höcher de lat raakte, schoot v.d. Gevel zijn vierde doelpunt van de wedstrijd binnen en bracht daarmee zijn competitietotaal op 27.

Ook lijstaanvoerder Jong Vitesse won met de hakken over de sloot met 3-2 van Jong De Graafschap, zodat de afstand tussen UNA en de Arnhemmers vijf punten blijft.

47. v.d. Gevel 1-0, 53. v.d. Gevel 2-0, 64. v.d. Gevel 3-0, 73. Tielemans 4-0, 83. v.d. Gevel 5-0

UNA: v. Iersel; v. Weert, Sijbers (73. Höcher), Huijben, Scheepers (85. Verberne); Bassou, Sebregts, Stottelaar, R. v. Boekel (69. Tielemans), Boogers, v.d. Gevel
Be Quick 1887: Smit; Leidelmeijer, Kunst, Nieboer, Delger (72. Rusch), Heim, Noordmans, Keekstra, Careman, Driever, Wiersma