Drukte in het UNA-strafschopgebied - Foto: Febi

UNA kruipt langzaam uit dal

De start die het team van Gerben Demin deze competitie maakte was alles behalve fraai. Daarna werden er “puntjes” gesprokkeld via gelijke spelen, maar dat schiet niet echt op. Het werd daarom tijd voor weer eens een 3-punter. Dat moment kwam deze zondag voor de geelzwarten tegen D.E.M.. Met een 2-1 overwinning pakten de Zeelstenaren alle punten, maar het ging niet gemakkelijk.

D.E.M. – Door Eendracht Macht – uit Beverwijk was een onbekende tegenstander voor UNA. De ploeg die getraind wordt door Arvid Smit promoveerde in twee jaar van de Eerste Klasse via de Hoofdklasse naar de Derde Divisie.

Het relaas over de eerste helft van de partij kan kort zijn. UNA had meer balbezit, maar kon zich geen enkele doelrijpe kans creëren. Daarentegen kregen de gasten wel twee fraaie mogelijkheden. Zo verscheen Kick de Goede in de 13e minuut vrij voor keeper Yanick Derix, maar de UNA sluitpost redde zijn ploeg. En in de 36e minuut was het diezelfde Kick de Goede die met een perfecte diepe bal Bryan Herraez Gallego in stelling bracht. Vrijstaand op de rand van het strafschopgebied, recht voor het doel, raakte de Beverwijkse middenvelder de bal echter verkeerd.

Na de pauze begon UNA feller en al na twee minuten had dit succes. Een voorzet van Mart v.d. Gevel werd door Nick Tielemans binnen getikt. Even leek het erop dat de geelzwarten de Beverwijkers onder de voet zouden gaan lopen en op het uur ontstond er een flipperkast situatie voor het doel van Swen Verwijveren, maar de knikker wilde er niet in.

In de 68e minuut was het wèl raak. De op links opgestoomde Louisben Jagt, met recht uitgeroepen tot man van de wedstrijd, gaf een perfecte voorzet. Via een verdediger en het been van Sten Senders belandde de bal in de uiterste hoek van het doel, 2-0.

“Doorgaan” schreeuwde het publiek, maar UNA viel terug in de angstige oude modus. Slordig verdedigen leidde tot de aansluitingstreffer voor de blauwwitten in. Via een penalty zette Sem van Amersfoort zijn team op 2-1.

UNA beperkte zich lange tijd tot verdedigen om de overwinning over de streep te trekken. Tot het moment dat scheidsrechter Van Leeuwen voor het eindsignaal floot, en dat duurde lang, bleef het spannend op Sportpark Zeelst, maar dat is bijna altijd zo. UNA pakt drie punten en klimt op naar plaats tien van de ranglijst.

Doelpunten:
46. Tielemans 1-0, 68. Senders 2-0, 70. v. Amersfoort 2-1 (str)

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven, Jagt; v. Dijk, Horsten, Boogers; Senders (80. Willems), v.d. Gevel, Tielemans
DEM: S. Verwijveren; Raymond Owusu Ansah (62. Gencer), Obiola, T. Verwijveren, uit den Boogaard; v. Amersfoort, Gallego, Man, d. Goede (68. Richie Owusu Ansah); Mounji (73. Adrichem), Wolters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *