donderdag 28 maart 2024

UNA laat het afweten tegen hekkensluiter OJC

Rosmalen – Na het herstel van vorige week tegen Hercules hoopte iedereen bij UNA dat de slechte start na de winterstop een halt was toegeroepen. Helaas bleek niets minder waar in het kille Rosmalen waar hekkensluiter OJC, onder leiding van oud UNA-trainer Mark Schenning, de tegenstander was.

Al in de tweede minuut moest Yannick Derix vol aan de bak om zijn eerste redding te verrichten en na een kwartier ontsnapte UNA nogmaals toen een bal rakelings voorlangs ging. Pas na zo’n twintig minuten kon UNA daar de eerste kopkans van Jelle Schijvenaars tegenover stellen. De bal belandde echter in de handen van de uitstekende OJC-keeper Bart Tinus. Een bal die Mart v.d. Gevel op volle snelheid nog net van de achterlijn afhaalde en voorzette werd daarna net gemist door Schijvenaars. De rest van de eerste helft beperkte OJC zich voornamelijk tot verdedigen en wachten op de fouten die UNA voorin keer op keer maakte. Hierdoor kon OJC er regelmatig gevaarlijk uit komen. UNA stelde er nog een schot van Lex van Dijk en een net door Brian Boogers gemiste voorzet van Mart v.d. Gevel tegenover. De 0-0 stand bleef echter bij de rust op het scorebord staan.

Na rust startte UNA een stuk feller en leek het een kwestie van tijd tot de 0-1 zou vallen. Met name Mart v.d. Gevel was er heel dichtbij maar ook zijn kopbal werd uitstekend gered door keeper Tinus. Hoe anders liep het echter, een snelle uitval van OJC leidde in de 56e minuut tot een zodanige wanorde in de verdediging dat Ritchie-Sam Anpong de bal in zijn eigen doel werkte. Tien minuten later werd het nog erger door een vrije trap van Roel v.d. Sande die perfect de bovenhoek inzeilde. Yannick Derix beroerde de bal nog, maar kon de 2-0 niet voorkomen.

Daarna waren er zeker nog kansen voor UNA om de zaken nog enigszins recht te trekken maar elke vorm van geluk ontbrak of keeper Bart Tinus deed waarvoor hij er stond: ballen uit zijn doel ranselen. UNA had er geen antwoord op. Een vlammend schot van Nick Tielemans spatte uiteen op de lat, een schot van Rob van Boekel van dichtbij werd gestopt. Zelfs een penalty was aan UNA niet besteed. Ook deze, niet goed door Schijvenaars ingeschoten bal, was een prooi voor keeper Tinus.

Het werd dan ook een smadelijke nederlaag tegen de hekkensluiter waardoor UNA de aansluiting met de koplopers nu echt begint te verliezen. Was er dan niets positiefs te melden? Toch wel, want na maandenlang blessureleed kon Niek van Boekel eindelijk zijn rentree in de hoofdmacht maken. Laten we hopen dat hij kan gaan bijdragen aan het weer op stoom komen van de UNA-motor ….

56. Anpong 1-0 (e.d.), 65. v.d. Sande 2-0

UNA: Derix; Scheepers, Anpong (68. N. v. Boekel), Paridaans, Scheerlinck; R. v. Boekel, v.d. Gevel, v. Dijk (73. Boulghalgh); Schijvenaars, Boogers, Tielemans
OJC Rosmalen: Tinus; Schapendonk, Nieuwendaal, Wijkmans (Theunissen), Moghal, v.d. Sande, Meeuwsen (v. Kempen), Dibbets, v. Doremalen, v. Hoof, Meerveld (v.d. Boogaard)