donderdag 25 april 2024
Mart van de Gevel tussen Jong De Graafschap verdedigers - Foto: Febi

UNA laat opnieuw kostbare steken vallen

Doetinchem – Zo frivool en aanvallend UNA aan de competitie begon, zo angstig en afwachtend opereert de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen de laatste weken. In de vrieskou op het schitterende sportpark van DZC’68 liet UNA weer belangrijke punten glippen tegen Jong De Graafschap. Op Sportpark Zuid in Doetinchem moesten de geelzwarten genoegen nemen met 1-1 tegen de Superboeren.

Zoals we in de eerste helft van de wedstrijd bij UNA al lang gewend zijn geraakt, zo ontspon zich ook het duel in Doetinchem. De thuisploeg, op plaats veertien, was er al tevreden mee dat UNA niet echt aanzette om de score te openen. Kansen aan beide zijden waren zeldzaamheden. UNA kreeg er voor rust twee. Een voor Brian Boogers en de fraaiste voor Teun Sebregts die de lat trof.

Na rust zou het dan moeten gebeuren. De geelzwarten waren meer nadrukkelijk aanwezig op de helft van De Graafschap. Al snel in de tweede helft kwamen de blauw witten met tien man te staan. Brian Boogers ging op weg naar het doel van keeper Nick van den Dam, maar net voor het strafschopgebied haalde Mart Janssen hem onderuit. Hij kon gaan genieten van een welkome douche.

UNA pakte de draad weer op tegen de tien van trainer Jan Vreman. Net voor het uur kwam UNA op voorsprong. Jeroen Stottelaar stuurde Mart v.d. Gevel weg en die tekende zijn zeventiende competitietreffer aan, 0-1. Erop en erover zou je zeggen. Niks erop en ook niet erover. UNA verviel weer in de fout om zich terug te trekken en de voorsprong te gaan verdedigen. Zelfs tegen tien man lukte dit niet, want de Superboeren kwamen weer in de wedstrijd. Delano Burgzorg had al een paar keer aangegeven dat hij wel wilde scoren en uiteindelijk slaagde hij daar in de 67e minuut in: 1-1.

Het restant van de wedstrijd was chaotisch en onsamenhangend. De magische laatste minuut van UNA ging ook niet meer op en zo bleef het in Gelderland gewoon gelijk en weer liet UNA steken vallen.

59. v.d. Gevel 0-1, 67. Burgzorg 1-1

UNA: Stoskovic; v. Weert, Tieben, Huijben (68. Demin), Scheerlinck; Bassou, Stottelaar, Sebregts; Boogers, v.d. Gevel, Tielemans (73. v. Herwijnen)
Jong De Graafschap: v.d. Dam; Schoop, Janssen, Vreman, Hekkers; v. Overbeek, El Malki, Versteeg, Keurntjes; Burgzorg, Leidsman