donderdag 28 maart 2024
UNA meldt zich weer in het Veghelse strafschopgebied met Schijvenaars, van Dijk en Verhoeven - Foto: FeBi

UNA maatje te groot voor Blauw Geel’38

Veghel – Na de verliespartij van vorige week tegen TEC liet UNA afgelopen zaterdag haar ware gezicht weer zien in Veghel. Niet dat je TEC en Blauw Geel’38 met elkaar kunt vergelijken, want de club uit Tiel is duidelijk van een kwalitatief hoger allooi, maar met een slappe instelling kunnen de Jumbo Boys best lastig worden. Zover kwam het niet op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Vanaf het beginsignaal trok UNA fel van leer en dat had al na vijf minuten succes. Nick Tielemans nam een hoekschop; vond het hoofd van Lex van Dijk en de 0-1 stond al vroeg op het scorebord. De Zeelstenaren leunden dit eer niet achterover en bleven het doel van keeper Brahim Zaari bestoken. Er volgden kansen voor Boogers, Schijvenaars en Tielemans. In de 21e minuut ging de bal op de stip. Nick Tielemans ging onderuit in het strafschopgebied en de dader Jean-Claude van Aanholt (jawel het jongere broertje van Patrick, die onder contract staat bij Crystal Palace) kon met rood vertrekken. Jelle Schijvenaars schoot de pengel binnen: 0-2. Toch kon Joey Hellstern voor Blauw Geel’38 kort daarna de aansluitingstreffer maken door een slordigheidje in de UNA-defensie. Maar nog voor rust stelden de mannen van Jeroen van Bezouwen orde op zaken. Jelle Schijvenaars passeerde Zaari voor de derde maal.

Na de pauze ging UNA lekker door met aanvallen en de dappere Veghelnaren hadden de handen vol om een afstraffing te voorkomen. Ondanks kansen voor Louis-Ben Jagt en Rob van Boekel bleef de 1-3 lange tijd op het bord staan. Gaandeweg de tweede helft had het er alle schijn van dat UNA er een trainingspartijtje van wilde maken. Balletje rond spelen en de Jumbo Boys stonden erbij en keken ernaar.
Negen minuten voor tijd sloegen de Geelzwarten voor de vierde maal toe. Jelle Schijvenaars kopte zijn achtste seizoenstreffer binnen: 1-4. Scheidsrechter Tunnissen vond het niet nodig om veel blessuretijd toe te voegen aan het kat-en-muis spelletje. Tegen TEC was UNA misschien iets te klein, maar tegen Blauw Geel duidelijk een maat te groot.

5. v. Dijk 0-1, 21. Schijvenaars 0-2 (str), 29. Hellstern 1-2, 38. Schijvenaars 1-3; 79. Schijvenaars 1-4

Opstelling:
UNA: Derix; v. Weert, Verhoeven (86. Scheepers), v. Dijk, Scheerlinck; Bassou, Jagt, R. v. Boekel (80. v.d. Meer), Boogers, Tielemans (61. Sebregts), Schijvenaars.