vrijdag 19 april 2024
Brian Boogers (links) scoort vanaf de achterlijn uit onmogelijke hoek

UNA met moeite langs Quick

Den Haag – De afwezigheid van zowat de complete aanvalslijn van UNA speelde vorige week duidelijk parten in de verloren wedstrijd tegen OFC. Afgelopen zondag was Jelle Schijvenaars weer van de partij en dat scheelt toch een slok op de bekende borrel. UNA pakte de volle winst op Sportpark Nieuw Hanenburg, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

De zwartwitte formatie uit Den Haag verkeert in zwaar weer met een voorlopige verblijfplaats in de kelder van de Derde Divisie. Dat wil echter niet zeggen dat de Hagenezen zomaar overwonnen kunnen worden. Uiteindelijk wonnen de geelzwarten de partij, maar het was regelmatig billenknijpen en dat had niks met “me too” te maken.

Al in de elfde minuut kwam UNA op voorsprong. De ijverige en gebeten Louisben Jagt plaatste de bal perfect op het hoofd van Jelle Schijvenaars en UNA stond op 0-1. Doordrukken zou je denken, maar UNA speelde teveel achteruit. Dat moest een keer fout gaan en in de 23e minuut ging dat ook verkeerd. Een overtreding in het strafschopgebied (vasthouden tegenstander) gaf aanvoerder Kai van Hese de kans om vanaf elf meter te scoren. Dat deed hij ook, ofschoon Yannick Derix in de goede hoek zat: 1-1.

Na rust pakten de geelzwarten het karwei stevig aan. Louisben Jagt glipte overal doorheen en schoot al na 4 minuten de 1-2 achter doelman Jari Pulster. Weer dachten de Zeelstenaren dat het allemaal wel goed zou komen. De hanen uit Den Haag kraaiden steeds harder en werden steeds sterker en het leek erop dat de 2-2 eerder op het bord zou komen dan de 1-3.

Toch kwam UNA zo’n tien minuten voor het einde op 1-3. Een fout van doelman Pulster lag aan de basis van deze treffer. Brian Boogers kwam aan de bal en probeerde de doelman van Quick te verschalken. De doelman riep tegen zijn verdedigers dat de bal voor hem was, maar de geslepen Brian Boogers tikte de knikker uit een bijna onmogelijke hoek vanaf de achterlijn via binnenkant van de verste paal binnen: 1-3.