vrijdag 19 april 2024
Yannick Derix redt in eindfase knap op inzet van Willem Six

UNA moeizaam langs hekkensluiter HBS

Den Haag – De nummer twee tegen de hekkensluiter. Appeltje eitje zou je zeggen, maar in de praktijk is dat niet zo simpel. UNA moet winnen om promotie te behalen en de Hagenezen vechten tegen degradatiegevaar. In het door omleidingen en onvriendelijke parkeervoorschriften getergde Den Haag grepen de geelzwarten uiteindelijk drie punten uit het nest van “De Kraaien”.

Het is niet altijd gemakkelijk voor de ploeg van Jeroen van Bezouwen om ploegen in de kelder van de Derde Divisie af te troeven. Ook afgelopen zondag was dat een lastige klus. In een zonnig maar koud Sportpark Craeyenhout was UNA bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg, doch ging het slordig om met de kansen. Waar hebben we vaker gezien? Af en toe kwam HBS uit haar schulp en in de 27e minuut bracht Mink van den Hoven uit het niets de thuisploeg op 1-0. In die eerste helft bleef UNA knoeien en gaf heel wat hoekschoppen weg, die gelukkig onschadelijk bleven.

In de tweede helft zouden de geelzwarten er een schepje bovenop moeten doen. Dat was duidelijk en in de 56e minuut deponeerde Mart v.d. Gevel de 1-1 achter doelman Silver Wartna. UNA voerde het tempo op en Van de Gevel was dicht bij de 1-2, maar net voordat zijn schot in het doel zou gaan, maaide een verdediger de knikker nog over de achterlijn.

Elf minuten voor tijd bewees Mart v.d. Gevel zijn belangrijkheid voor UNA door de 1-2 aan te tekenen. Na een lange periode van blessureleed speelde hij pas elf wedstrijden, waarin hij al zeven maal wist te scoren. De rest van de wedstrijd hield UNA het hoofd koel, ofschoon Yannick Derix nog even handelend op moest treden op een goede kans voor Willem Six vanaf zo’n meter of vijf. In blessuretijd werd Tielemans nog vervangen door Paridaans, maar voordat hij een bal geraakt had floot scheidsrechter Te Kloeze voor het einde van de wedstrijd.

Concurrent OFC leed een gevoelige 4-0 nederlaag bij Dongen, maar de andere opponent, TEC, wist in blessuretijd met 1-0 te winnen van Jong Volendam. TEC staat één punt achter op UNA, maar speelde één wedstrijd minder. Het blijft spannend in de Derde Divisie!

27. v.d. Hoven 1-0; 56. v.d. Gevel 1-1, 89. v.d. Gevel 1-2

UNA: Derix, Anpong, Scheerlinck, Sebregts, v. Dijk, Bassou, N. v. Boekel ( 81. Jagt), Boogers, Schijvenaars (83. R. v. Boekel), Tielemans (90. Paridaans), v.d. Gevel