woensdag 24 april 2024
Het was vaak erg druk in het Zeelster strafschopgebied - Foto: Antoon Pruijn

UNA moeizaam voorbij laagvlieger Hoogland

Zeelst – Niet voor de eerste keer dit seizoen stelde UNA het thuispubliek op de proef voor het zorgeloos uitkijken van het duel tegen laagvlieger Hoogland uit Amersfoort. Vooral de gevestigde orde binnen het team van Harrie Gommans liet het danig afweten en dat zou toch een teken zijn om aan renovatie te beginnen. Vooral voor rust was er bij de geelzwarten niets te bespeuren waaruit men af kon leiden dat ze de drie punten in eigen huis wilden houden.

UNA begon slordig aan de strijd met slechts één kans voor “eilandbewoner” Mart v.d. Gevel. Hij mikte echter op de vuisten van doelman Sebastiaan Bruins. Na dertien minuten kreeg UNA de rekening gepresenteerd toen Henk Baum een penalty binnen schoot. Aan de hand van videobeelden bleek de strafschop twijfelachtig te zijn. Een VAR zou die ook afgekeurd hebben en Niek van Boekel een gele kaart hebben bespaard. Vanaf elf meter kwam de stand op 0-1.

In de rest van het eerste bedrijf rommelde UNA vrolijk verder. Met twee spelers in aanvallend opzicht en de rest die tegenhouden wel gemakkelijk vonden en strooiden met slordige passes.

Het zou na rust moeten gebeuren. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de Zeelstenaren orde op zaken wilden stellen, maar die periode was van korte duur. UNA-doelman Yannick Derix moest alle zeilen bijzetten om zijn doel met enkele sublieme reflexen schoon te houden. Ook een schot van de gasten tegen de paal had de nummer 1-na-laatst van de 3e divisie al op een grotere voorsprong kunnen zetten.

Toch kreeg ook UNA kansen. Zo schoot Rob van Boekel in kansrijke positie vrijstaand vanaf 16 meter over en Brian Boogers leverde oog-in-oog met de keeper slechts een “terugspeelbal” af in de handen van de Hooglandse sluitpost. Ook een goede voorzet van Rob van Boekel werd bij de tweede paal door Brian Boogers niet in het net gekopt, maar naast het doel.

Met nog 20 minuten te gaan kwam Teun Willems in de ploeg voor Bob Groenendijk en drie dagen na zijn twintigste verjaardag schoot hij de 1-1 binnen. Twee minuten later constateerde scheidsrechter Jensch een overtreding tegen Mart v.d. Gevel binnen de beruchte lijnen. Van de Gevel voltrok zelf het vonnis: 2-1. De wedstrijd was binnen 2 minuten gekanteld in het voordeel van UNA. Hoogland probeerde het nog even maar kon in de resterende tijd geen vuist meer maken.

Drie punten voor UNA en winst is heilig, maar de manier waarop? Met de hakken over de sloot!

13. Baum 0-1 (str); 79. Willems 1-1, 81. v.d. Gevel 2-1 (str)

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Verhoeven, Groenendijk (68. Willems); Horsten, N. v. Boekel, Boogers (89. v. Gerwen); v.d. Gevel, R. v. Boekel, Senders
Hoogland: Bruins; Kemp, Vos, Hermsen, Voorwald; Hienekamp, Boelens (86. Keuning), v.d. Meer, Dekker; v. Logtestijn, Baum

Meer wedstrijdfoto’s gemaakt door de Hooglandse fotograaf Antoon Pruijn zijn HIER te vinden