zaterdag 20 april 2024

UNA moet diep door het stof

Zeelst – In de laatste competitiewedstrijd van 2016 stond UNA afgelopen zondag tegenover De Treffers. Een ploeg waartegen in Groesbeek nog een verdienstelijk gelijkspel werd behaald. Ondertussen is de ploeg van Anton Janssen een stuk beter in haar element gekomen en dat werd de geelzwarten fataal. Zonder ook maar één keer de overtuiging te tonen om het de Groesbekers lastig te maken liep de ploeg van Mark Schenning compleet in het mes van De Treffers.

UNA begon veel te slap aan de strijd en al na negen minuten kwamen de gasten op voorsprong. Uit een hoekschop kwam de bal net voor de achterlijn; Wesley Meeuwsen fopte Teun Sebregts en zijn schot betekende de vroege 0-1. Met kunst en vliegwerk hield UNA de schade daarna nog lang beperkt, maar in de 40e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Robert Mutzers kopte binnen en UNA stond erbij en keek ernaar. In de toegevoegde tijd van de eerste helft werd het nog vervelender voor UNA. Deze keer kopte Cedrino Misidjan de 0-3 in de touwen.

Na rust werd het er voor de Zeelstenaren niet beter op. Met een 0-3 achterstand gooide scheidsrechter Puts nog meer zout in de wonde door een gemakkelijk toegekende strafschop te verlenen aan De Treffers. Wesley Meeuwsen pakte het kerstcadeautje met plezier uit: 0-4. Het maakte voor UNA niets meer uit, want de wedstrijd was toch al verloren. Ook de 0-5 van Robert Mutzers in de 66e minuut werd op Sportpark Zeelst weggeslikt. Een gemotiveerde Treffers walste simpel over een gelaten UNA heen. Toch werd de hatelijke nul nog weggewerkt. Thom van de Donk zorgde voor een doekje voor het bloeden: 1-5.

UNA kan na deze forse nederlaag haar wonden tot 14 januari likken, want het staat nu op de bovenste trap van de kelder. Na de winterstop moeten de geelzwarten dan ook vol aan de bak om uit de degradatiezone weg te komen …..

UNA: Stoskovic; Donkers, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; van der Meer (68. Overhof), van de Gevel, Sebregts; R van Boekel (61. van Wanrooij), N van Boekel, Tielemans (61. van de Donk)
De Treffers: Kornelis; Keukens, J. Janssen, Misidjan, R. Janssen (26. van Straaten), Meeuwsen, Verbeek, Mutzers (72. Sarkouk), Hendriks, de Bondt (72. Langeveld), Balkestein