vrijdag 19 april 2024
Boogers aan de bal, Anpong en Van Dijk kijken toe - Foto: Febi

UNA na winst in Zeeland gedeeld aan kop ranglijst

Goes – Na de voetbalshow van vorige week tegen Dongen stond UNA deze zondag voor de moeilijke opgave om GOES in eigen huis punten afhandig te maken. De Zeeuwse club, gepromoveerd uit de Hoofdklasse, kende een flitsende start, maar doordat de roodwitten al twee duels achterstand hebben, zijn ze op de zevende plaats van de ranglijst beland. GOES is echter een tegenstander om ernstig rekening mee te houden.

Zoals gewoonlijk moest UNA zondag eerst even warm draaien. Het werd daarna een open wedstrijd waarin Brian Boogers net naast mikte en Mart de Kroo namens de thuisploeg met een gevaarlijk schot doelman Yannick Derix op de proef stelde. In de 23e minuut kwam GOES toch op voorsprong. Nadat Derix een schot op doel prima onder controle leek te hebben, liet hij de bal toch even los. Erwin Franse was er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. UNA was verrast en voordat men zich kon herpakken zorgde Tim de Winter twee minuten later al voor de 2-0. Maar toen werd UNA echt wakker! In de 27e minuut knalde Nick Tielemans de 2-1 achter keeper Brian Meulmeester.

Na rust bleef er van GOES (Gezamenlijk Overleg Eendrachtig Samenwerken) niet veel meer over. Zeeuwen zijn goed in spreuken zoals “Luctor et Emergo”, maar ze worstelden wel maar kwamen niet boven. UNA pakte daarentegen de zaak energiek aan en na ruim 10 minuten zorgde Ritchie-Sam Anpong met een droge knal voor 2-2. Tien minuten later deed Lex van Dijk weer iets waar hij goed in is. Zijn vrije trap vloog achter doelman Meulmeester in de kruising en 2-3 stond op het scorebord! In de resterende tijd probeerden de roodwitten nog alles om een tegentreffer te produceren, maar UNA liet dit niet toe.

Na de laatste wedstrijd van 2018 staat UNA fraai aan de leiding van de Derde Divisie, samen met TEC, dat wel een wedstrijd minder speelde. Deel twee van de competitie begint voor UNA weer op 13 januari.

23. Franse 1-0, 25. d. Winter, 27. Tielemans; 57. Anpong 2-2, 75 v. Dijk 2-3

UNA: Derix; Scheepers, Paridaans, Anpong, Scheerlinck; Bogaerts (67. Jagt), v. Dijk, Sebregts (86. Tieben); Boogers, Tielemans, Schijvenaars (89. v. Herwijnen)
GOES: Meulmeester; Dekker, Tawfik, Bank, James; d. Winter, Hollemans, Nguyen (86. Kroon); Franse, d. Kroo (74. Besuijen), Schalkwijk