donderdag 25 april 2024
Feestje na weer een Zeelster doelpunt - Foto: FEBI

UNA nieuwe koploper na winst op Quick

Den Haag – Na drie wedstrijden heeft UNA de leiding in de Derde Divisie overgenomen van Quick. In een directe confrontatie met de Hagenaars lieten de geelzwarten zien dat voetballen in deze klasse anders is dan in de Hoofdklasse, waarin Quick vorig seizoen nog speelde. Met een 0-5 nederlaag werden de “Hanen” met de neus op de feiten gedrukt.

De Haagse koploper begon met snel spel maar werd niet echt gevaarlijk. UNA daarentegen nam een wat afwachtende houding aan. Toch was het in de elfde minuut raak. Nick Tielemans bediende Brian Boogers met een goede voorzet en doelman Puister had het nakijken. Even later had Mart v.d. Gevel voor de 0-2 kunnen zorgen. Maar zijn schot vanaf de zijkant van het doelgebied richting de verste hoek werd door doelman Puister knap gered. Er volgden meer kansen voor de Zeelstenaren. Een te korte terugspeelbal werd door doelman Puister met moeite weggewerkt, maar via de kluts tegen de benen van Mart v.d. Gevel verdween de bal net naast het Haagse doel. Ook Brian Boogers mocht vrij op de Haagse keeper afgaan, maar de bal kon de snelheid van Brian niet bijhouden. Daarna nam UNA teveel gas terug waardoor de blauwwitte “Hanen” vaker voor het doel van Petar Stoskovic konden komen. Zo was Steven de Kruijf na ruim een half uur dicht bij een treffer, maar via de hand van Stoskovic en de lat ging de bal over.

Na rust pakte UNA de draad weer op en na vijf minuten stond de 0-2 op het scorebord. Weer was de assist van Tielemans. Deze keer kopte Teun Sebregts fraai over de keeper heen binnen. In de 63e minuut waren de “Hanen” uitgekraaid. Nick Tielemans ging het strafschopgebied binnen en doelman Puister haalde hem onderuit. Scheidsrechter De Cock wees naar de stip en Puister kreeg rood. Patrick Zunderdorp nam zijn plaats onder de lat in en trainer v.d. Zwaan haalde Nabil Hadui naar de kant. De pingel werd door Mart v.d. Gevel benut: 0-3. Een kwartier voor tijd bracht Nick Tielemans de stand op 0-4 en Rob van Boekel had nog een toetje voor het laatst bewaard. Met een fraaie stift over keeper Zunderdorp bracht hij de eindstand op 0-5.

Samen met Jong Vitesse voert UNA de ranglijst aan; een hoopvolle start, maar de competitie duurt nog lang.

11. Tielemans 0-1; 50. Sebregts 0-2, 63. v.d. Gevel 0-3 (str), 76. Tielemans 0-4, 87. R. v. Boekel 0-5

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Tieben, Scheerlinck; Sebregts (85. Scheepers), N. v. Boekel (79. Overhof), Boogers, Stottelaar (75. R. v. Boekel); v.d. Gevel, Tielemans
Quick: Puister; Tjin-Asjoe, d. Gelder (Meinema), v. Hese, v. Zwieten de Blom; d. Kruijf, Boshof, Bartlema; Memisoglu (46. v.d. Helden), Bouyaouzan, Hadui (Zunderdorp)