donderdag 25 april 2024
Willem Tieben aan de bal met Sander van Egmond in zijn rug - Foto: Febi

UNA nog steeds in een dip

Zeelst – Zo voortvarend UNA deze competitie van start ging, zo stagneert de doelpuntenmachine van de Zeelstenaren in de laatste wedstrijden. De laatste overwinning van de geelzwarten dateert al weer van zo’n twee maanden geleden toen HSC’21 in Haaksbergen met 1-2 werd verslagen. Daarna haperde de motor van de voorwaartsen en werden de puntjes mondjesmaat binnen gehaald. Afgelopen zondag bleef de teller op een Siberisch-koud Sportpark Zeelst zelfs op nul staan.

Zo’n twintigtal vrijwilligers zorgden er in de ochtend voor dat het hoofdveld van UNA sneeuwvrij was. Er kon dus gespeeld worden, maar de publieke belangstelling op deze koude middag (-1 °C) bestond vrijwel geheel uit de echte voetbalfans.

Zoals gebruikelijk nam de ploeg van Jeroen van Bezouwen een aanvallende houding aan. De bezoekers van Blauw Geel ’38 uit Veghel verschenen sporadisch voor het doel van Petar Stoskovic. Danny Verbakel kwam bij een van die prikacties in scoringspositie, maar Stoskovic maakte zijn inzet onschadelijk. Voor rust kreeg UNA drie mogelijkheden om toe te slaan. Twee maal leek Mart v.d. Gevel te gaan scoren, maar dat feest ging niet door. Brian Boogers zag even later zijn schot door keeper Brahim Zaari tot hoekschop verwerkt worden. Een minuut voor rust sloeg het noodlot toe. Een blunder in de UNA defensie bracht Sander van Egmond in een prima positie, en die wist wel raad met dit cadeautje: 0-1.

UNA moest in de 2e helft orde op zaken stellen. Toen scheidsrechter Rozendal na 5 minuten Desley Schilders met rood wegstuurde na een overtreding op Nick Tielemans, stonden de Veghelnaren nog met tien man. Vaker heeft UNA deze competitie ervaren om tegen een ondertal van de tegenstander te spelen en meestal wisten de geelzwarten die situatie niet uit te buiten. En ook deze zondagmiddag lukte het niet. De ploeg van Niels van Casteren bouwde een stevige muur en UNA kwam er niet doorheen. Slechts een afgekeurd doelpunt uit een twijfelachtige buitenspelpositie liet de verkleumde toeschouwer nog even opveren, maar UNA kon geen potten meer breken.

Werklust en inzet valt de Zeelstenaren niet te verwijten, maar aan creativiteit in aanvallend opzicht ontbreekt het nog steeds.

44. v. Egmond 0-1;

UNA: Stoskovic; v. Weert, Tieben (74. Rob v. Boekel), Sijbers, Scheerlinck; Boulghalgh (75. Sebregts), Stottelaar, Höcher; Boogers, v.d. Gevel, Tielemans
Blauw Geel’38: Zaari; Huibers, Schilders, v. Loon, v. Vessem; Guler, Sander v. Egmond, Ordu; Mols, Hellstern (59. Sjaak v. Egmond), Verbakel (71. v. Loon)