De gelijkmaker van Sten Senders kan niet voorkomen worden door Leerdam en Owusu

UNA pakt eerste punt

Naaldwijk – UNA kent een dramatische seizoenstart waarbij de Zeelstenaren na 2 wedstrijden op de laatste plaats staan.  Nog een verliespartij zou een vervelende stempel gaan drukken op de rest van het seizoen. Zover kwam het deze keer bij Westlandia niet, want op Sportpark De Hoge Bomen pakte UNA alsnog het eerste punt en is de laatste plaats kwijt.

In de eerste helft ging UNA voorzichtig van start en de Groenwitten uit Naaldwijk durfden aanvankelijk ook geen risico te nemen. De thuisploeg stond er immers met slechts 1 puntje uit 2 wedstrijden ook niet florissant voor. De eerste doelrijpe kans was na 9 minuten voor de geelzwarten toen Nick Tielemans doorgebroken was en oog-in-oog kwam te staan met keeper Edgar Leerdam. Tielemans schoot de bal in deze kansrijke positie echter tegen Leerdam aan.

Westlandia nam daarna het initiatief in handen en er ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Bart Tinus. Na een half uur was het een ware flipperkast voor het UNA-doel, maar de nul bleef op het scorebord. Toch kreeg de ploeg van trainer Ger Demin nog een kans voor rust, maar Thomas Horsten kreeg de bal niet goed op zijn voet.

Na de pauze was UNA ook niet meteen bij de les. Na ruim een kwartier nam de druk van Westlandia toe, wat in de 69e minuut tot een grote kans voor de thuisploeg leidde. Invaller Roy van der Sar speelde zichzelf goed vrij en gaf de bal goed op Donovan de Groot, maar die kreeg de opgelegde kans niet verzilverd. Het was een voorbode op erger, want 4 minuten later ging de bal wel in het net. In de 73e minuut dacht iedereen van geelzwart dat het opnieuw fout zou gaan toen Vince van der Knaap via de onderkant van de lat de 1-0 binnen schoot. UNA toonde veerkracht.

Nick Tielemans werd gewisseld voor Rob van Boekel en Sten Senders verving Louisben Jagt. Het slotoffensief van UNA was indrukwekkend en nadat Rob van Boekel tot tweemaal toe de lat raakte, was het de 19-jarige Sten Senders die vlak voor tijd de bal keurig controleerde en beheerst achter Edgar Leerdam schoot: 1-1. Geen overwinning voor UNA, maar het gelijkspel was dik verdiend en hopelijk een eerste stap naar de weg omhoog.

73. v.d. Knaap 1-0, 90. Senders 1-1

UNA: Tinus; Scheepers, Verhoeven, v. Dijk, Jagt (81. Senders); N. v. Boekel, Boogers, Horsten; Willems, Schijvenaars, Tielemans (74. R. v. Boekel)
Westlandia: Leerdam; Batist, v.d. Zalm, d. Groot, Bransen, Vissers, v. Beek (62. v.d. Sar), Anez (62. v. Vliet), Owusu, Schutte, Serbony (68. v.d. Knaap)