donderdag 18 april 2024
Feest bij UNA na de 2-0 van Mart vd Gevel - Foto: FEBI

UNA pakt eerste seizoenswinst

Zeelst – Na het gelijkspel bij OJC Rosmalen pakte UNA afgelopen zondag de volle buit tegen Westlandia. De groenwitten uit Naaldwijk waren echter geen tegenstander om zomaar van te winnen. Vorige competitie eindigde de ploeg van trainer Edwin Grünholz op de tweede plaats in de Derde Divisie en produceerde 101 doelpunten. Remon van Bochoven en Jeroen Spruijt hadden toen samen met 47 treffers een groot aandeel in het totaal. Op Sportpark Zeelst kwamen ze niet aan scoren toe.

Niek van Boekel gehuldigd bij zijn 300e wedstrijd in UNA-1

In de eerste helft was UNA iets meer aanvallender dan de bezoekers, maar veel kansen waren echter niet te bespeuren. Wel een domme kaart voor Brian Boogers, die bij een scheidsrechtersbal aangaf om de bal maar naar hem te gooien en dan zou hij die wel aan Westlandia geven. Dat deed Brian niet, dus geel. Nadat Mart v.d. Gevel na ruim een half uur uit een corner nog net over het doel van keeper Leerdam had gemikt, kopte jubilaris Niek van Boekel op een diepe pass van Pieter Jan Scheerlinck op slag van rust raak: 1-0.

Na de pauze zou UNA gas moeten geven. Aanvankelijk gebeurde dat nog niet, maar in de 49e minuut was het toch raak. Mart v.d. Gevel kopte een voorzet van links van Nick Tielemans feilloos bij de 2e paal binnen: 2-0. Twaalf minuten later constateerde scheidsrechter Thijs een handsbal binnen het strafschopgebied en vanaf elf meter bracht Patrick Batist de stand op 2-1.

UNA zat er niet echt mee en bleef gaan voor de winst. Jeroen Stottelaar zag zijn vrije trap over de muur door doelman Edgar Leerdam nog net tot corner verwerkt worden en een listige kopbal van Idi Camara kende hetzelfde lot. Even daarna gaf Tielemans een goede voorzet waardoor 2 UNA-spelers op de keeper af konden gaan. Camara tikte echter van dichtbij over. Toch kreeg UNA eer naar werken. In de 90e minuut schoot doelman Petar Stoskovic met een knal van een uittrap richting Mart v.d. Gevel en die zette UNA op 3-1.

45. Niek v. Boekel 1-0; 48. v.d. Gevel 2-0, 62. Batist 2-1 (str), 90. v.d. Gevel 3-1

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Tieben, Scheerlinck; Sebregts (75. Camara), Stottelaar, N. v. Boekel; Boogers, Tielemans, v.d. Gevel.
Westlandia: Leerdam; Jacobs, v. Vliet, v.d. Knaap, Ripson, v.d.Burg (50. El Mhamdi), Bajic (54. Achnak), Spruijt, v. Bochoven, Batist (67. Tichem), Beeldstroo