UNA-rechtsback Sander van Weert in actie tegen HSC'21 - Foto: FEBI

UNA slaat opnieuw toe in laatste minuut

Haaksbergen – Een wedstrijd duurt 90 minuten. Vaak werd UNA in de toegevoegde tijd met de neus op de feiten gedrukt, maar dit seizoen zijn de bakens verzet. De geelzwarten lijken het patent te hebben op winst in de laatste minuut van de wedstrijd. Al vier keer eerder dit seizoen hanteerden de Zeelstenaren dit huzarenstuk en afgelopen zondag werd HSC’21 voor de vijfde maal kind van de rekening in de laatste minuut van de toegevoegde tijd.

De eerste helft op Sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen kon afgedaan worden met een soort trainingspartij waarbij niemand echt bezig was om doelpunten te maken. HSC’21 niet en UNA, dat wel iets sterker was, ook niet.

Na rust zou het dan moeten gebeuren en dat is vaker zo bij de ploeg van Jeroen van Bezouwen. Al in de 49e minuut werd Brian Boogers in het strafschopgebied omver gekegeld en de bal ging op de stip. Mart v.d. Gevel liet doelman Jeffrey Brammer geen kans en schoot zijn vijftiende treffer van het seizoen binnen: 0-1. Lang kon UNA niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later ging de bal weer op de stip, maar dan aan de andere kant van het veld. Bas ter Hogt bracht de stand op 1-1.

Nadat Brian Boogers hoog over de lat schoot kwamen de Twentenaren met tien man te staan. Jordi van Ek beging een overtreding op Boogers en scheidsrechter Te Hennepe koos voor de rode prent. HSC’21 moest met 10 man verder tegen de 11 van UNA. Natuurlijk koos de thuisploeg voor het koesteren van de 1-1, maar UNA voerde de druk op. Echte kansen ontstonden echter maar zelden voor het doel van Brammer en aan de andere kant stond Petar Stoskovic de koude wind te trotseren. Af en toe kwam er nog een bal richting zijn doel.

Het dreigde op een gelijkspel af te gaan, maar ook deze keer daagde het “Last-minute” fenomeen van UNA weer op, want in de laatste minuut van de toegevoegde tijd tikte Vincent Bogaerts, die in de 83e minuut was ingevallen, de 1-2 binnen. Opnieuw drie punten voor UNA, waarmee de Zeelstenaren de voorsprong op de naaste concurrenten behouden.

49. v.d. Gevel 0-1 (str), 53. B. t. Hogt 1-1 (str), 90+5. Bogaerts 1-2

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Huijben (87. Tieben), Scheerlinck; Bassou, Stottelaar, Sebregts (79. Willems); R. v. Boekel (83. Bogaerts), v.d. Gevel, Boogers
HSC’21: Brammer; Grondman, Uguz, v. Ek, Nieuwboer, B. t. Hogt, Engberink, Derksen, Visschedijk (90+1. Veldhuis), Spanjaard (46. Fawzi), T. t. Hogt