zaterdag 20 april 2024

UNA slaat na rust toe

Veghel – De hevige regenval op Sportpark Prins Willem Alexander maakte het niet gemakkelijk om een fraaie pot voetbal op de (kunstgras)mat te leggen. UNA liet zich echter niet aftroeven en had aan één helft genoeg om Blauw Geel’38 op de knieën te krijgen. De Jumbo Boys uit Veghel promoveerden uit de Hoofdklasse en maakten in het tweede bedrijf kennis met de wetten van de Derde Divisie.

Naarmate de competitie vordert hebben de meeste tegenstanders in de Derde Divisie zich ingesteld op het ontregelen van het spel van de Zeelstenaren, die nog ongeslagen zijn. Afgelopen zaterdag was dat in Veghel niet anders. UNA schiep zich tal van kansen, maar geen enkele was doeltreffend. Mart v.d. Gevel raakte de paal, Jeroen Stottelaar knalde op de vuisten van doelman Brahim Zaari, die even later een poging van Brian Boogers met de voet keerde. Teun Sebregts zag zijn schot ook nog tot hoekschop verwerkt worden. Af en toe deed Blauw Geel een poging richting het doel van Stoskovic en de beste mogelijkheid was nog vlak voor rust voor Mark Dobbelsteen, die net naast schoot.

Zoals al vaker vertoond kwam het echte vuurwerk van UNA na de pauze. Goudhaantje Mart v.d. Gevel kreeg in de wedstrijd zoveel kansen dat het zeker een keer raak moest zijn. In de 57e minuut schoot hij de 0-1 achter Zaari. Tien minuten later werd er net binnen de 16-meterlijn een overtreding gemaakt op Nick Tielemans. Mart v.d. Gevel mocht vanaf elf meter schieten en zonder frivoliteiten of gekke truckjes schoot hij de bal strak en hard in het doel: 0-2.

Eigenlijk leek UNA de winst al in handen te hebben, maar er kwam nog een derde treffer bij. Marc Höcher kwam in de ploeg in de 81e minuut en één minuut later bracht hij na goed voorbereidend werk van Rob van Boekel de 0-3 eindstand op het natte scorebord. Met dit resultaat en het verlies van mede-koploper Jong Vitesse voert UNA nu alleen de ranglijst aan.

57. v.d. Gevel 0-1, 66. v.d. Gevel 0-2 (str), 82. Höcher 0-3

UNA: Stoskovic; Van Weert (87. Scheepers), Tieben, Sijbers, Scheerlinck; Stottelaar, N. van Boekel, Boogers (80. Höcher), Sebregts; Van de Gevel, Tielemans (73. R. van Boekel)
Blauw Geel’38: Zaari; Huibers, v. Loon, Schilders, v. Vessem, Guler (78. v.d. Sanden), Dobbelsteen, Hellstern (78. Shema), Sjaak Egmond, Sander Egmond, Verbakel