dinsdag 19 maart 2024
Nick Tielemans na 2 wedstrijden blessureleed weer terug - Foto: FeBi

UNA sluipt naar kopgroep

Zeelst – In wedstrijden tegen HSC’21 trekt UNA meestal nipt aan het langste eind. Vaak zijn het spannende duels, maar afgelopen zondag was de spanning halverwege de tweede helft compleet verdwenen. UNA won overtuigend met 5-2 van de Twentenaren en de voorzitter, Willy Sticker, plakte er na de wedstrijd zijn antwoord op: “meestal is het spannend tussen HSC’21 en UNA, maar nu speelden we niet met het mes tussen de tanden”.

Dat UNA (te) vaak een trage start heeft mag bekend zijn, maar HSC’21 zorgde al na één minuut en twintig seconden voor de wake-up-call! Diego v.d. Weide zette de groen-witten op 0-1. Lang duurde de voorsprong van het team van trainer Daniёl Nijhof niet, want na vier minuten stond de 1-1 al op het scorebord door een eigen doelpunt van de Twentenaren. UNA nam het heft in handen en na een voorzet van Jelle Schijvenaars bracht Rob van Boekel na een kwartier de geelzwarten op 2-1. In de eerste helft had UNA de score nog op kunnen voeren met een listig schot van Rob van Boekel en een prima kans voor Jelle Schijvenaars, die allebei door doelman Jeffrey Brammer onschadelijk werden gemaakt.

In deel twee van de wedstrijd pakte UNA de draad fraai op en in de 54e minuut scoorde Jelle Schijvenaars op aangeven van Pieter Jan Scheerlinck de 3-1. De 4-1 hing in de lucht en daar had Brian Boogers voor kunnen zorgen na een onzorgvuldige terugspeelbal. In fraaie scoringspositie joeg hij de knikker richting Schepenenstraat. In de 78e minuut zorgde Jelle Schijvenaars toch voor 4-1.

UNA ging wat gemakzuchtiger spelen en HSC’21 maakte daar dankbaar gebruik van. Invaller Jordi Brinkman bracht de 4-2 op het bord. Toen was het genoeg voor UNA en acht minuten voor tijd schoot Brian Boogers op aangeven van Nick Tielemans de 5-2 binnen. Een fraaie overwinning voor de geelzwarten en dat vindt trainer Jeroen van Bezouwen ook: “ofschoon er nog wel enkele puntjes op de bekende letter gezet moeten worden”.

2. v.d. Weide 0-1, 4. Grondman 1-1 (e.d.), 15. R. v. Boekel 2-1; 54. Schijvenaars 3-1, 78. Schijvenaars 4-1, 80, Brinkman 4-2, 82. Boogers 5-2

UNA: Derix; Scheepers, Paridaans, Anpong, Scheerlinck; Sebregts, Bassou, Jagt, R. v. Boekel (74. Tielemans); Boogers, Schijvenaars (83. v.d. Meer)
HSC’21: Brammer; Boelema, Grondman (73. Brinkman), Caglar Uguz, Engberink; v.d. Heide, Burak Uguz (68. Screever), Cenk Uguz, Ottink; Witbreuk (82. Postma), t. Hogt