Tom Scheepers staat zijn mannetje in de UNA-defensie - Foto: Febi

UNA spaart De Meern

Zeelst – Na de winterstop kampten de Zeelstenaren met een chronisch gebrek aan scorend vermogen. In de wedstrijd tegen ADO’20 schoten de geelzwarten vier maal uit hun slof en afgelopen zondag moest De Meern ook vier tegentreffers incasseren. Acht doelpunten in twee wedstrijden is een best resultaat en toch hadden er in de strijd tegen de Utrechters nog meer kunnen vallen.

Van meet af aan was het duel tegen het team van trainer Joёl Titaley een kat en muis spel. De geelzwarte katten stonden de oranje muizen niet toe om een dreigende houding aan te nemen. Er kwamen kansen voor Brian Boogers, Rob van Boekel en Teun Sebregts, maar in de 26e minuut was het pas raak. Jeroen Stottelaar schoot de bal achter doelman Joey Swanink: 1-0. Daarna werkte de Utrechtse sluitpost een schot van Nick Tielemans over de achterlijn. Ondertussen stond keeper Petar Stoskovic te genieten van de lentezon.

Na rust speelde UNA richting “bier-side” en aangemoedigd door een leger van fans zette UNA orde op zaken. In de 50e minuut zorgde Mart v.d. Gevel voor 2-0 en drie minuten later bracht Brian Boogers de stand op 3-0. Petar Stoskovic had niet veel te doen, maar toen hij wel moest ingrijpen was hij bij de les. Een van de sporadische kansen voor De Meern kwam uit een vrije trap van Kesly Den Haag. Petar tikte de bal over de lat. Voor de gasten was het al lang over en uit, maar UNA wilde nog iets meer. Mart v.d. Gevel zorgde met zijn 23e competitietreffer voor 4-0.

Een fraai resultaat voor de ploeg van Jeroen van Bezouwen en gezien de wedstrijd hadden de geelzwarten er nog meer kunnen maken tegen een zeer zwakke tegenstander. Wie maalt erom? UNA wint weer en is nog steeds in de race met Jong Vitesse, dat met 3-0 van JVC Cuijk won.

26. Stottelaar 1-0; 50. v.d. Gevel 2-0, 53. Boogers 3-0, v.d. Gevel 4-0

UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar, Boogers (72. Boulghalgh), R. v. Boekel (72. Höcher); Sebregts, v.d. Gevel (86. Willems), Tielemans
De Meern: Swanink; Elmensdorp, Hauwert, v.d. Brink, v. Doorn, Cats, d. Haag, Waltman, Ziani, d. Hartog, Stins