donderdag 28 maart 2024
UNA in de aanval, maar Westlandia-doelman Leerdam is met zijn vuisten de sterkste

UNA speelt bloedeloze 0-0

Zeelst – Soms zijn 0-0 wedstrijden best het aankijken waard. Afgelopen zondag viel er geen enkel doelpunt in het duel tussen UNA en Westlandia. De amusementswaarde van die partij was met de beste wil van de wereld nauwelijks te bespeuren. Zowel UNA als de Naaldwijkers werden behoorlijk gehinderd door de harde wind, die goed voetbal in de weg stond.

De eerste helft toonde weinig sprankelend voetbal en zoals gewoonlijk begon UNA sterk aan de wedstrijd, maar zakte het op het eind van het eerste bedrijf weer weg. Beide ploegen kregen wat kansjes. Bij UNA was Mart van de Gevel nog het dichtst bij een doelpunt toen hij na 13 minuten zijn schot de bovenkant van de lat zag schampen. Aan de andere kant was het Gio Serbony die UNA-doelman Yanick Derix op de proef stelde, maar erg gevaarlijk was het allemaal niet.

De tweede helft begon waar het eerste bedrijf mee was gestopt: weinig sprankelend voetbal. Toch had UNA al na 5 minuten op achterstand kunnen staan. Na een vertreding van Tom Scheepers mocht Patrick Batist op 35 meter een vrije schop nemen. Zijn harde schot ging langs de muur en ketste via de paal weer terug het veld in. UNA kreeg ook wat kansjes, zoals een schot van binnen de 16 van Rob van Boekel op de vuisten Westlandia-doelman Leerdam en een diagonaal schot van Sten Senders dat rakelings voor het Westlandia-doel langs ging.

Na ruim een uur kwam Teun Willems in de ploeg en daarmee werd het team van Harrie Gommans gevaarlijker voor het doel van keeper Edgar Leerdam.

Het venijn bleek echter in de staart te zitten. Eerst ontsnapten de Zeelstenaren, die te weinig gedrevenheid toonden, 4 minuten voor tijd aan een achterstand. Donovan de Groot stelde doelman Yanick Derix van dichtbij op de proef, maar zoals al zo vaak dit seizoen behoedde de Limburgse goalie van UNA zijn ploeg voor een achterstand. Twee minuten later had Mart van de Gevel de wedstrijd in UNA-voordeel kunnen beslissen, maar hij kogelde de bal hard tegen de paal.

De nullen bleven dan ook hardnekkig op het scorebord staan. Voor een belangrijk gedeelte was de weersgesteldheid daarvan de oorzaak. Na afloop konden zowel UNA als Westlandia tevreden zijn met het gelijkspel, want oogstrelend was het deze keer allemaal niet op sportpark Zeelst.

UNA: Derix; Scheepers (74. Anpong), N. v. Boekel, Verhoeven, Groenendijk; Horsten (46. Paridaans), R. v. Boekel (61. Willems), Boogers; Senders, Tielemans, v.d. Gevel
Westlandia: Leerdam; Owusu, v. Vliet, Batist, Anez; Schutte, v.d. Zalm (74. v. Beek), Duplan; Bilgi (d. Groot), Vissers (80. v. Kesteren), Serbony