dinsdag 23 april 2024
Sebregts, maker van de 2-0, bedankt Scheerlinck, die de assist gaf - Foto: FEBI

UNA steviger aan kop

Zeelst – Het behalen van de eerste periodetitel werd bij UNA op gepaste wijze gevierd. Een fraaie prestatie, die zeker geen einddoel is voor de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen, die afgelopen zondag wegens ziekte niet op de bank zat. Assistent Carlo Vorstenbosch nam zijn taak waar en deed dit met verve. UNA won met 2-0 van Hercules, terwijl concurrent Jong Vitesse weer twee punten liet glippen. Daardoor is het gat tussen UNA en de Arnhemmers al gegroeid tot zes punten. Nummer drie, Quick, staat op zeven punten en daarna wordt de kloof groter naar dertien punten.

USV Hercules was afgelopen zondag de tegenstander op Sportpark Zeelst. De Zeelstenaren betraden het speelveld met Rob van Boekel, omdat topscorer Mart van de Gevel afwezig was vanwege plotselinge familieomstandigheden. De club uit Utrecht ging fel van start, maar UNA was op haar hoede. Na een kwartier was de ploeg van trainer Eric Speelziek uitgeraasd en UNA nam het heft in handen. Rob van Boekel scoort niet zo vaak, maar als hij dat wèl doet is het meestal fraai. Zo ook in de zeventiende minuut. Vanaf links schoot hij richting doel en keeper Fons Mulder dacht dat het een voorzet was, maar de bal ging binnenkant paal binnen: 1-0.

Drie minuten later was het weer raak. Pieter Jan Scheerlinck gaf de voorzet en Teun Sebregts kopte fraai binnen: 2-0. Slechts drie minuten had UNA nodig om de winst naar zich toe te trekken omdat de blauw witte gasten niet bij machte waren om UNA echt pijn te doen.

Na rust ontspon zich een gezapig spel. UNA zag dat Hercules niet in staat was om een vuist te maken en controleerde de wedstrijd. De sporadische aanvallen van de Utrechters werden door de UNA-defensie onschadelijk gemaakt, met doelman Petar Stoskovic in de hoofdrol.

Rond de 80e minuut kende de wedstrijd weer een opleving. De geelzwarten probeerden de score nog op te voeren. Brian Boogers knalde op de vuisten van doelma Fons Mulder en Teun Sebregts mikte net over. Ook Rob van Boekel had nog een scoringskans, maar weer stond de sluitpost van Hercules in de weg, waardoor de ruststand ook de eindstand bleef.

17. R. van Boekel 1-0, 20. Sebregts 2-0

UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Sijbers, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar, Tielemans, R. v. Boekel, Höcher, Boogers (81. v. Herwijnen)
Hercules: Mulder: Ligtemoet, Mensah (68. Kelder), Blijham, Willemse, Vlug, Fonville, Oehlers, Belarbi (62. Doufikar), el Bouzidi (46. v. Logtestijn), Amarsson