vrijdag 19 april 2024
"Scheids, zag je dat niet?!" - Foto: Febi

UNA te sociaal bezig

Zeelst – Voor de derde maal op rij gaf UNA alle punten weg. Allemaal tegen ploegen die nog voor behoud moeten vechten. Quick’20 ging met 3-4 op Sportpark Zeelst aan de haal. In Haaksbergen won HSC’21 met 1-0 en deze zondag ging het aan de Sportlaan helemaal mis tegen Blauw Geel’38 Jumbo: 1-4. Niemand kan zeggen dat de geelzwarten een voorkeur hebben voor behoud van welke club dan ook, want UNA laat ze allemaal punten pakken.

Lang had Blauw Geel niet nodig voor de openingstreffer. Al na één minuut en acht seconden deponeerde Koen v.d. Zanden de 0-1 achter doelman Yanick Derix. Toen pas kreeg UNA in de gaten dat de wedstrijd begonnen was en zette de gasten uit Veghel onder druk. Een niet te missen kans voor Rob van Boekel voor open doel ging toch naast en keeper Brahim Zaari verwerkte een schot van Pieter Jan Scheerlinck tot corner. In de veertiende minuut lukte het wel; Brian Boogers schoot de knikker achter Zaari: 1-1.

Zoals we de laatste tijd bij UNA gewend zijn lieten de geelzwarten de teugels weer teveel vieren en Joey Helstern profiteerde: 1-2. Nog voor rust kwam Sjors Paridaans goed weg toen hij voor vasthouden van de tegenstander slechts geel kreeg, want het had net zo goed rood kunnen zijn.

Na de pauze blafte UNA wel maar beet niet. Sporadisch ontsnapten de Jumbo Boys aan de greep van UNA en bij een van die uitbraken maakte doelman Derix hands buiten de zestien. Hij vertrok met rood en Robin van Iersel nam zijn plaats in. Rob van Boekel werd kind van de rekening. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef UNA dreigen maar sloeg niet toe. Blauw Geel zag mogelijkheden om de overwinning definitief over de streep te trekken en slaagde daarin cum laude. Koen v.d. Zanden bracht de 1-3 op het scorebord en in de slotminuut tekende Ben v.d. Nieuwenhof voor de 1-4 eindstand.

2. v.d. Zanden 0-1, 14. Boogers 1-1, 28. Helstern 1-2; 82. v.d. Zanden 1-3, 90. v.d. Nieuwenhof 1-4

Opstelling:
UNA: Derix (69. rood); Scheepers (77. Demin), Paridaans (66. Sebregts), v. Dijk, Scheerlinck; Bassou, Jagt, R. v. Boekel (69. v. Iersel); Boogers, Tielemans, Schijvenaars
Blauw Geel’38: Zaari; v. Aanholt (65. v.d. Nieuwenhof), Beissel (11. v. Loon), Rerimassi, Egmond; Guler, v. Dijk, v. Kessel; Egmond, v.d. Zanden, Hellstern (57. Marcelli)