donderdag 28 maart 2024
Noël van Gerven (12) wordt gestopt door Marvin Boom (16) - Foto: Omroep Veldhoven/Herman Schoemaker

UNA van kwaad naar erger

Zeelst – De openingswedstrijd bij Blauw Geel was voor UNA een behoorlijke afgang. Met 3-0 ging de ploeg van Gerben Demin onderuit in Veghel. Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd tegen ADO’20 op het programma. Enige troost mocht zijn dat de Heemskerkers ook het eerste competitieduel met 3-0 verloren. Echter iedere wedstrijd staat op zich en de Noord-Hollandse gasten hadden begrepen dat het beter moest gaan dan vorige week. UNA was nog niet zover.

Net als vorige week en net als in de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk begon UNA goed aan de wedstrijd. Maar na zo’n 20 minuten namen de geelzwarten die goede start niet meer mee in het vervolg van de partij. Een schot van Rob van Boekel, dat net naast ging, was ondanks de goede bedoelingen zowat de enige kans voor de geelzwarten. In de 20e minuut trof Rick Neele wèl doel voor de gasten. In eerste instantie kon Bart Tinus nog redding brengen, maar in de rebound schoof Neele de bal onder de UNA-doelman door het net in. UNA zakte vervolgens weer als een pudding in elkaar. De 0-2 liet maar vijf minuten op zich wachten. Ditmaal was Sead Mazreku de dader.

Tien minuten voor rust raakte Ritchie Sam Anpong geblesseerd. De 19-jarige Noёl van Gerven nam zijn plaats in en hij toonde de wil om de basis te bereiken. Hij werd dan ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Op slag van rust schoot Sead Mazreku rakelings over het UNA-doel, maar een minuut later was het toch weer raak. Sem Kroon kreeg vrije doortocht en UNA stond op 0-3.

Na de pauze had de 1-3 een feit kunnen zijn toen Brian Boogers een van zijn frivole grapjes uitprobeerde en de bal listig over doelman Mats v.d. Wijst tikte, maar de ADO-keeper kon zelf nog net een treffer voorkomen. Daarna ontsnapten de geel-hemden nog drie keer aan een nog grotere achterstand bij kansen van o.a. Neele en Chistophersen (2x redding van Bart Tinus en 1x en een schot op de paal).

De 22-jarige Sil van Herwijnen kwam in de ploeg voor Brian Boogers, nadat Teun Willems (18 jaar) Niek van Boekel verving. Het hielp allemaal niet om UNA weer op stoom te krijgen, want in de 68e minuut kwam de 0-4 op het scorebord. Het doelpunt van Christophelsen had nooit goedgekeurd mogen worden, omdat hieraan een duidelijk buitenspelgeval vooraf ging. Toen al was UNA verslagen en de 0-5 van Donny Rijnink uit een strafschop (veroorzaakt door Rob van Boekel die een ADO’20 aanvaller binnen de 16 aantikte) deed nog meer zout in de wonden. Met een vrije trap van Lex van Dijk net buiten de punt van het strafschopgebied redde hij de eer voor de Zeelstenaren: 1-5.

Veel positiefs was er niet te melden voor het team van Demin, maar toch geeft het de burger moed dat de inbreng van “jonkies” een gunstig elan aan het elftal geeft. Het gaat echter uiteindelijk om de punten, die UNA in deze competitie nog niet heeft weten binnen te slepen, zodat het momenteel op een laatste plaats staat.

20. Neele 0-1, 25. Mazreku 0-2, 45. Kroon 0-3, 68. Christophersen 0-4, 80. Rijnink 0-5 (str), 83. v. Dijk 1-5

UNA: Tinus; Anpong (37. v. Gerven), v. Dijk, Verhoeven, Jagt; Horsten, Boogers (74. v. Herwijnen), N. v. Boekel (65. Willems); R. v. Boekel, Schijvenaars, Tielemans
ADO’20: v.d. Wijst; Doesburg (29. Nijman), Rijnink, Kroon, Schuffelen; Mazreku, Amson, Boom; Christophersen (74. Brenna), Neele (79. Lute), Daniels