donderdag 25 april 2024
Niek van Boekel in actie voor UNA - Foto: Febi

UNA veert weer op

Zeelst – Vorige week ging het helemaal mis voor UNA op De Groote Wielen in Rosmalen. Hekkensluiter OJC won met 2-0 van de geelzwarten. Deze zondag kreeg de ploeg van Jeroen van Bezouwen weer een club in nood voor de kiezen, want Quick’20 stond er net zo beroerd voor als OJC Rosmalen. Deze keer liet UNA zich niet foppen en pakte alle punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bouw drukte UNA de zwartwitten uit Oldenzaal terug op eigen helft, maar de ploeg van trainer Michel Steggink bleef loeren op de counter en die kwam er al in de negende minuut. Frank Eulderink zette Quick’20 op voorsprong.
UNA nam het heft vervolgens weer in handen. Een kopbal van Jelle Schijvenaars ging zomaar net over het doel. Ofschoon de geelzwarten duidelijk de bovenliggende ploeg was leek het erop dat er ongepaste angst in het team sloop. Teveel terug uit voetballen kan nooit een treffer opleveren. Toch kwam de 1-1 nog voor het rustsignaal op het scorebord. Na een hoekschop van Nick Tielemans kopte Sjors Paridaans raak.

Na rust zag het er aanvankelijk niet naar uit dat UNA door wilde drukken, maar beetje bij beetje nam de Zeelsterse druk toe. Niek van Boekel kopte over en even later werd zijn schot door keeper Chiel ter Braak tot corner verwerkt. Teun Sebregts kwam in de ploeg voor Niek van Boekel. Amper vijf minuten later schoot hij de 2-1 in het Oldenzaalse doel. Quick’20 leek aangeslagen, maar counterde er nog lustig op los. Een derde treffer voor UNA zou de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Mart v.d. Gevel probeerde het met een listig lobje dat net over de lat ging. Vier minuten voor tijd besliste Nick Tielemans de wedstrijd met een fantastisch schot (zou hij vaker moeten doen) en doelman Ter Braak was kansloos: 3-1.

Na de sof tegen OJC is UNA weer opgeveerd. Komende zondag volgt een belangrijke partij in Tiel. TEC staat op plaats twee met één punt meer dan UNA, waartegen we nog iets goed moeten maken na de 0-3 thuisnederlaag tegen “de Flipjes”.

9. Eulderink 0-1, 30. Paridaans 1-1; 74. Sebregts 2-1, 86. Tielemans 3-1

Opstelling:
UNA: Derix, Anpong, Paridaans, Scheerlinck, Scheepers, Bassou, N. v. Boekel (68. Sebregts), Boogers (80. R. v. Boekel), v.d. Gevel, Tielemans, Schijvenaars
Quick’20:  t. Braak; v. Houten, Leenders, Kamp, Zwienenberg (80. Voorhuis Oude Sanderink); v. Breemen-Schneider, Kemna, Stolker; Eulderink, Degenaar, Visscher (Olde Dubbelink)