zaterdag 20 april 2024
De 1-0 ingekopt door Schijvenaars (geheel links)

UNA verprutst teveel kansen

Zeelst – Het grootste euvel waarmee het team van Jeroen van Bezouwen de laatste tijd kampt is het benutten van heel veel kansen. Soms loopt dat nog goed af en wordt er toch nog gewonnen met de hakken over de sloot. Tegen JVC Cuijk, dat nergens nog kans op heeft, kwamen de geelzwarten niet verder dan 1-1 en dat kan een streep door de promotiewens van de Zeelstenaren betekenen.

Gedurende de eerste helft was UNA heer en meester over de roodwitten uit Cuijk. De ploeg van trainer Akankan kwam zelden op de helft van de Zeelstenaren, terwijl de Zeelstenaren regelmatig het doel van keeper Dani Centen bestookten. Zo kreeg UNA diverse fraaie kansen om te scoren: een voorzet van Tielemans die net gemist werd door Boogers, en Mart v.d. Gevel knalde van dichtbij op de vuisten van Centen. Maar 4 minuten voor het rustsignaal kopte de lange Jelle Schijvenaars een voorzet van Nick Tielemans perfect binnen, De 1-0 stond dus voor rust toch nog eindelijk op het sxorebord.

Na rust leek er aanvankelijk niets aan de hand voor de geelzwarten, maar JVC kroop meer en meer uit haar schulp. Bij een van die uitbraken botsten Lex van Dijk ter hoogte van de zestienmeterlijn en een aanvaller van de gasten tegen elkaar op. Scheidsrechter Huizinga was er niet zeker van of er een overtreding werd gepleegd en zo ja, binnen of buiten het strafschopgebied. Op advies van zijn assistent (geen VAR) ging de bal op de stip. Vanaf elf meter pakte Furkan Alakmak het cadeautje uit: 1-1.

UNA leek even aangeslagen en JVC Cuijk rook dat er misschien meer in zat. De gasten creëerden verschillende kansjes, zoals een hard schot van Schoonhoven dat rakelings diagonaal voor het UNA doel langs ging. Maar langzaam aan herpakte UNA zich en nam het heft weer in handen. Furieus trok UNA daarna ten aanval en de ijverige Mart v.d. Gevel was weer dicht bij een treffer. Na een voorzet van Tielemans raakte een JVC verdediger de bal volledig verkeerd. De bal caramboleerde via de lat en de doellijn weer het veld in. Even later was het Mart v.d. Gevel die 1-op-1 op de JVC doelman afging. Binnen de 16 knalden de 2 op elkaar. UNA was des duivels en er ontstond een opstootje voor het doel aan de terraszijde, waarbij uiteindelijk doelman Centen Mart v.d. Gevel hard omver duwde. Scheidsrechter Huizinga besliste echter: geen penalty voor UNA, maar wel een gele kaart voor Centen. Maar daar kocht UNA niets voor.

De laatste 20 minuten probeerden de geelzwarten alsnog de 2-1 op het bord te krijgen. Kansen waren er zeker nog. Tweemaal zelfs voor invaller Rob van Boekel (schot net naast en schot gered door doelman Centen). Het net van de gasten werd echter niet meer gevonden. JVC Cuijk kreeg daarentegen ook nog een fraaie kans: Een poeier van Gungor vanaf de punt van het strafschopgebied richting de verste hoek van het UNA doel  werd onderweg even hard tegendraads ingekopt door Schoonhoven. Maar gelukkig voor de Zeelstenaren belandde die harde kopbal net naast het doel. Zo bleef ook na 90 minuten de 1-1 op het scorebord staan. Een uitslag waar UNA, gezien de resultaten van de concurrentie bovenin, niets aan heeft.

41. Schijvenaars 1-0; 53. Alakmak 1-1 (str)

UNA: Derix; Sebregts (76, Paridaans), v. Dijk, Anpong (88. Jagt), Scheerlinck; Boulghalgh, Boogers, N. v. Boekel (71. R. v. Boekel), v.d. Gevel, Schijvenaars, Tielemans
JVC Cuijk: Centen; v. Boxtel, Grotenhuis, Kejic, Koesni; Gungor (88. Ozedemir), Geutjes, Broenland; Schoonhoven, Loermans, Alakmak (71. Reneri)