donderdag 28 maart 2024
Drukte in het Utrechtse strafschopgebied - Foto: Febi

UNA verspeelt twee keer een voorsprong

Zeelst – De eerste twee wedstrijden van dit seizoen waren voor UNA duels die snel vergeten moeten worden. Met acht doelpunten tegen en slechts eentje voor stonden de geelzwarten op een plaats die men in Zeelst niet gewend is. Vorige week pakte het team van Demin het eerste punt bij Westlandia. Afgelopen zondag kwam er slechts een mager puntje bij tegen Hercules: 2-2.

UNA was gretig tegen de club uit de Domstad. Uit een hoekschop kopte Lex van Dijk net naast en even later schoot dezelfde speler uit een vrije trap tegen de lat. Op de donderdag-training wordt “latje-trappen” beloond, maar in een echte wedstrijd levert dit niks op. Toch kwam UNA op voorsprong, want in de achttiende minuut kopte Mart v.d. Gevel (terug van een schorsing) de 1-0 achter doelman Fons Mulder. De geelzwarten zouden echter de rust niet halen met die voorsprong. Vlak voor de pauze mocht Hercules een strafschop nemen na hands in het beruchte gebied. Matthijs Blijham schoot vanaf elf meter de 1-1 achter Bart Tinus, die na rust vervangen werd door Jesper Maes.

In het tweede bedrijf kreeg Brian Boogers de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij mikte naast. Na driekwart wedstrijd konden de supporters op Sportpark Zeelst weer juichen toen verdediger Joey Verhoeven de 2-1 produceerde. De 19-jarige werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zijn nuchtere commentaar na de wedstrijd was: “Ja, als je de bal verkeerd raakt kan het zomaar een doelpunt worden”. De 2-1 bleef een wankele voorsprong, want de ploeg van trainer Twisker ging steeds aanvallender spelen. Ruim een kwartier voor tijd schoot Blijham uit een vrije trap zijn tweede treffer van de partij binnen: 2-2. Ook na vandaag kan UNA de stap naar de middenmoot nog niet maken, want daarvoor is toch echt een overwinning nodig.

18. v.d. Gevel 1-0, 44. Blijham 1-1 (str); 65. Verhoeven 2-1, 72. Blijham 2-2

UNA: Tinus (46. Maes); Scheepers, Verhoeven, N. v. Boekel, Jagt; Horsten, Boogers (82. v. Gerven), v. Dijk; Willems, v.d. Gevel, Tielemans (75. R. v. Boekel)
Hercules: Mulder; Blöte, Blijham, El Ghazouani, Bijl, Fonville, Noslin, v. Rooijen, Hensbergen, Lahri, v. Gorkom