zaterdag 20 april 2024
UNA voor de verandering in rode broeken - Foto: Febi

UNA verzuipt in kaartenregen

Heemskerk – Van de TV-serie van inspecteur De Cock konden we genieten van de manier waarop hij zijn zaken oploste. Hij was dan ook niet voor niets inspecteur. Bij ADO’20-UNA had Roel de Cock de leiding. Hij was geen inspecteur, maar meer een verbalisant. Naast zes gele kaarten voor UNA en één directe rode decimeerde de leidsman het team van Jeroen van Bezouwen tot acht spelers. Roel de Cock had blijkbaar zijn dag niet en UNA ook niet in een sportief duel met ADO’20.

Op voorhand stond het vast dat de Zeelstenaren een moeilijke wedstrijd voor de kiezen kregen. De blessurebank nam toe met topscorer Jelle Schijvenaars (kuit) en Rob van Boekel (knie). Toch pakten de Zeelstenaren, ditmaal gehuld in een geel shirt en een rode broek (wat de uitbroeken waren van ADO’20), de wedstrijd enthousiast op, maar konden het offensief niet in doelrijpe kansen omzetten. Dat deden de Heemskerkers wel, want na een kwartier scoorde Jesper de Vré de 1-0. Vier minuten later was hij weer trefzeker: 2-0 en weer na een hoekschop! Net voor het rustsignaal kreeg UNA nog een enorme kans: Nick Tielemans gaf een fraaie voorzet op Teun Willems, wiens kopbal via buitenkant paal naast ging.

Na rust keek UNA al in de 53e minuut tegen 3-0 aan door een doelpunt van Raymond de Waard. Over en sluiten zou je zeggen, maar UNA veerde op. Sil van Herwijnen kwam in de ploeg en een minuut later schoot hij 3-1 achter doelman Mats van der Wijst. Een kwartier voor tijd kreeg Teun Sebregts rood voor een onbesuisde actie en UNA stond met tien man. Toch kwam de gele brigade terug op 3-2. Brian Boogers werd onderuit gehaald binnen de zestien en voltrok zelf het vonnis vanaf elf meter.

Daarna was er nog van alles aan de hand. Sjors Paridaans kreeg vier minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon met rood van het veld vertrekken. Een minuut later onderging Samuel Fransen hetzelfde lot en UNA stond nog met acht man. In het verloop van de wedstrijd liepen Brian Boogers en Nick Tielemans ook nog tegen een gele kaart op. Scheidsrechter De Cock floot geen sterke wedstrijd, maar achteraf had dit niet zoveel invloed op het verlies van UNA. De Zeelstenaren kampten met het grote gemis van echt doeltreffende spelers.

15. d. Vré 1-0, 19. d. Vré 2-0; 53. d. Waard 3-0, 58. v. Herwijnen 3-1, 84. Boogers 3-2 (str)

UNA: Derix; Scheepers, Anpong (46. v. Dijk), Paridaans, Scheerlinck; Sebregts, Bassou, Demin (71. Fransen); Willems (57. v. Herwijnen), Boogers, Tielemans
ADO’20: v.d. Wijst; Doesburg, Amson, Vellema, Yilmaz (87. Nijman), Allahdad (67. Neele), de Waard (77. Daniels), Cofried, Boom, de Vré, Rijnink