De Spakenburg supporters roerden zich 90 minuten lang met tromgeroffel en blauwe rook aan het begin - Foto: Arie Eliens

UNA vist punt uit IJsselmeer

Bunschoten-Spakenburg – Zaterdagavond, 18:00 uur. De boten liggen netjes afgemeerd achter het stadion van SV Spakenburg, dat veel fraaier is dan dat van menige Eerste Divisionist. De vis was gelost en iedereen was klaar voor de zondagsrust. Maar eerst moest er nog gevoetbald worden tegen UNA. Beide clubs kwamen ruim vier jaar geleden tegen elkaar uit voor de KNVB Beker. Toen won UNA met 2-0 op Sportpark Zeelst. Nu stonden de blauwen wederom tegenover de gelen, die één punt minder behaald hebben dan die van De Westmaat.

Om aansluiting te behouden met de middenmoot konden beide ploegen zich geen nederlaag veroorloven. Na de 4-1 jas van vorige week tegen GVVV liet UNA weer zien dat het ook beter kon. Ook Spakenburg snakte naar punten, maar het was moeilijk voor de blauwen om de geelzwarte verdediging te verschalken.

De eerste helft stond niet bol van de kansen. Spakenburg verloor al na 10 minuten centrale verdediger Tom Oostinjen vanwege een blessure. Toch was de eerste kans na ruim een kwartier voor de thuisploeg: Robby Holder kon zich vrijspelen op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot op doel werd tot corner verwerkt door Nick v.d. Boomen. De corner kwam bij Danny van den Meirackker die ook vanaf de rand van het strafschopgebied mocht aanleggen. Zijn schot ging via de rug van een UNA-verdediger net over het Zeelster doel. In de twintigste minuut eindigde een schot van Benjamin van Wanrooij op de vuisten van keeper Theo Timmermans. De toch al door blessures geplaagde verdediging van het team van Mark Schenning moest na 27 minuten afscheid nemen van Thomas Huijben, die niet verder kon. Willem Tieben nam zijn plaats in.  Vlak voor rust hield Pieter Jan Scheerlinck de nullen op het scorebord door de bal vlak voor de doellijn weg te trappen.

Zoals als vaker dit seizoen kwam UNA na de pauze fel tevoorschijn. Het duurde dan ook maar drie minuten totdat de 0-1 werd aangetekend. Een IJsselmeervogel was stiekem over de muur van de Westmaat gevlogen en die zag dat Nick Tielemans scoorde, nadat de bal na een vrije schop van UNA niet goed werd weggewerkt. De vogel zorgde in het kamp van de roden voor tevredenheid, maar UNA kon niet op de lauweren rusten. Spakenburg liet het er niet bij zitten en UNA gaf de ploeg van Hans v.d. Haar meer ruimte. In de 67e minuut kwam de 1-1 op het bord. De treffer ging slechts enkele centimeters over de doellijn en uit de herhaling zou misschien blijken dat Glenn Schapendonk de bal voor het laatst aangeraakt zou hebben. Scheidsrechter Koekoek kon het niet zien, maar de assistent-scheidsrechter wees gedecideerd naar de middenstip. UNA voelde dat er toch meer in zat dan een gelijkspel en Chefrino Eind kwam in de ploeg. Uitgerekend hij had de 1-2 op de slof, doch hij schoot tegen doelman Timmermans op. Ofschoon Spakenburg in de slotfase nog aandrong gingen beide ploegen niet echt meer voor de winst. De 1-1 bleef voor de boten op het scorebord staan. Niet verliezen was het devies.

48.    Tielemans          0 – 1
67.    Schapendonk    1 – 1   (e.d.)

SV Spakenburg: Timmermans; Dua, Sanders, Blijham, Oostinjen (10. Nick Tol), Ties, Amerzgiou (87. Kees Pier Tol), Buijtenhuis (64. Pilon), Vreekamp, v.d. Meiracker, Holder
UNA: Stoskovic; v.d. Boomen, Schapendonk, Huijben (27. Tieben), Scheerlinck; Rob v. Boekel (87. v.d. Meer), Niek v. Boekel, Stottelaar; v. Wanrooij (72. Eind), v.d. Gevel, Tielemans