dinsdag 16 april 2024
Paniek in het UNA-strafschopgebied: een hard schot scheert voor het doel langs

UNA walst in zes minuten over Blauw Geel’38

Zeelst – De openingswedstrijd van dit seizoen vond plaats op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel tussen Blauw Geel’38/Jumbo en UNA. De Zeelstenaren leden een gevoelige 3-0 nederlaag. Die blamage moest op Sportpark Zeelst recht gezet worden en dat gebeurde ook. Op 1 januari werd Harrie Gommans aangesteld als hoofdtrainer bij UNA en na twee wedstrijden pakte zijn team al zes punten.

De eerste helft was er een van periodes. Goede fases van Blauw Geel werden afgewisseld door mindere en dat gold ook voor UNA. Echte kansen ontstonden er nauwelijks, maar toch kwamen de Jumbo Boys in de 25e minuut aan de leiding door een doelpunt van Van de Nieuwenhof. Daarna gaf UNA weer gas en tien minuten voor rust bracht Ritchie Anpong met een kopbal de stand in weer evenwicht. UNA mocht blij zijn dat het niet met achterstand de rust inging, want in de 40e minuut belandde een spetter van net buiten de 16 van Tom Dekkers hard op de binnenkant van de paal.

Na rust was UNA ontketend en liet meteen zien wat het van plan was. Bob Groenendijk kogelde de knikker op de vuisten van doelman Ralph Vos en Brian Boogers maakte in de rebound het karwei af: 2-1. Amper drie minuten later gaf Groenendijk een prima pass op Mart v.d. Gevel die van dichtbij de 3-1 inschoot. Blauw Geel wist niet wat hen overkwam en zakte compleet door de hoeven. In de 52e minuut strooide Rob van Boekel nog meer zout in de Jumbo pap: 4-1.

De ploeg van trainer Niels van Kasteren probeerde nog wat tegen te sputteren. Blauw Geel kopte via Van Schoonhoven nog op de paal, maar UNA had daar geen moeite mee. Het speelde met vloeiende combinaties de 2e helft uit en vergat zich nog met een extra doelpunt te belonen. De revanche voor de met 3-0 verloren openingswedstrijd was een feit. Na lange tijd konden de supporters weer eens het ware gezicht zien van een team dat tot veel in staat is, maar dat voor de winterstop niet getoond had.

24. v.d. Nieuwenhof 0-1, 35. Anpong 1-1; 46. Boogers 2-1, 48. v.d. Gevel 3-1, 52. R. v. Boekel 4-1

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Groenendijk; Horsten, Boogers, N. v. Boekel; R. v. Boekel, v.d. Gevel, Tielemans
Blauw Geel’38: Vos; Moghal, Dekkers, Rerimassie, Sjaak Egmond; Dobbelsteen (72. Guler), Sander Egmond (56. Verbakel), v. Kessel; v.d. Nieuwenhof, v.d. Zanden, Hellstern (56. v. Schoonhoven)