donderdag 25 april 2024
Teun Sebregts (7) schiet de 1-0 in de uiterste hoek

UNA walst over OJC heen

Zeelst – Voor aanvang van de wedstrijd werd het nieuwe kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Wethouder van Sportzaken, Daan de Kort, ontving als cadeau van UNA de middenstip van het oude veld. De nieuwe stip kreeg het in de eerste thuiswedstrijd al flink te verduren, want die werd al acht keer gebruikt. UNA deed dit één maal bij de aftrap en OJC Rosmalen gebruikte de stip inclusief de aftrap in de tweede helft zelfs zeven keer.

Toch zag het er in de eerste twintig minuten niet naar uit dat de geelzwarten een monsterscore zouden produceren, want UNA speelde angstig, meer achteruit dan vooruit. Gemor op de tribune en ook bij trainer Jeroen van Bezouwen. De gasten toonden meer lef en met kunst en vliegwerk hielden de Zeelstenaren het doel schoon.

De ommekeer kwam in de 22e minuut. Lex van Dijk schoot een vrije trap snoeihard tegen de paal en Teun Sebregts was er als de kippen bij om de 1-0 achter doelman Bart Tinus te schieten. Even nam UNA weer teveel gas terug, maar OJC kon daarvan niet profiteren. Tien minuten later was de ban gebroken. Jelle Schijvenaars kopte op het hoofd van Brian Boogers en de 2-0 was een feit. Deze treffer werkte als doping voor de geelzwarten. Alle schroom werd afgeworpen en het zelfvertrouwen nam toe. Vlak voor rust gooide Teun Sebregts met 3-0 de wedstrijd  in het slot.

Na de pauze ging UNA vrolijk verder met aanvallen. In de 53e minuut werd Brian Boogers in het strafschopgebied onderuit gehaald en Jelle Schijvenaars schoot de penalty fraai binnen. Vier minuten later was het weer raak. Brian Boogers speelde zich compleet vrij en 5-0 was een feit. OJC drong niet meer aan, maar UNA wilde nog wel even doorgaan. Na driekwart wedstrijd kopte Jelle Schijvenaars de 6-0 subliem binnen. De rest van de wedstrijd had niets meer om het lijf en toen de 90 op het bord stond had het voor scheidsrechter Van den Elzen ook geen zin meer om extra tijd toe te voegen.

Zo krampachtig als UNA vorige week bij Hercules speelde en dat gedurende de eerste twintig minuten ook deed tegen OJC, zo frank en vrij lieten de mannen van Jeroen van Bezouwen daarna zien waartoe ze werleijk in staat zijn.

22. Sebregts 1-0, 33. Boogers 2-0, 44. Sebregts 3-0; 53. Schijvenaars 4-0 (str), 57. Boogers 5-0, 75. Schijvenaars 6-0

UNA: Derix; v. Weert (77. Scheepers), v. Dijk, Tieben, Scheerlinck; Sebregts, Bassou, R. v. Boekel (80. v. Herwijnen); Boogers, Schijvenaars (72. v.d. Gevel), Tielemans
OJC Rosmalen: Tinus; v. Gestel, Schapendonk, Moghal, v.d. Sande, Meeuwsen, Dibbets, v. Doremalen, Habraken, v. Hoof, Meerveld